Indeks witryny Indeks witryny

a-one a-one agrobios

..

Regulamin FORUM >>
Dzisiaj jest sobota 07 gru 2019, 19:46

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomo┼Ť─ç
Post: sobota 20 mar 2010, 14:49 
Offline

Rejestracja: sobota 28 mar 2009, 20:49
Posty: 210
gdzie mog─Ö kupi─ç dla siebie urz─ůdzenie do mierzenia zawarto┼Ť─çi bia┼éka w zbo┼╝u? ile takie urz─ůdzenie kosztuje?


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: sobota 20 mar 2010, 17:15 
Offline

Rejestracja: ┼Ťroda 29 pa┼║ 2008, 17:55
Posty: 4598
Lokalizacja: mazowieckie
Tobie zapewne chodzi o takie pude┼éeczko do kt├│rego wk┼éadasz troche ziarna i odczytujesz ile ma bia┼éka, ale czegos takiego chyba niema! S─ů wprawdzie analizatory kt├│re sa wstanie automatycznie zmineralizowac pr├│bke kwasem i zmierzyc obi─Öto┼Ťc wydzielonego amoniaku ale obs┼éuga takich aparat├│w oraz interpretacja wynik├│w wymaga wiedzy i do┼Ťwiadczenia, a cena to kilkadziesi─ůt ty┼Ť z┼éotych.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: sobota 20 mar 2010, 20:01 
Offline

Rejestracja: sobota 28 mar 2009, 20:49
Posty: 210
chodzi mi o takie cos jak przedstawiciel firmy paszowej bierze zboze do analizy ile ma bia┼éka to czym wtedy mierzy>? chce mi─Öc to u siebie w domu bo ja duzo zboza kupuje i rozni sie bia┼éko niew─ůtpliwie co zakup zboza...


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: sobota 20 mar 2010, 21:22 
Offline

Rejestracja: ┼Ťroda 29 pa┼║ 2008, 17:55
Posty: 4598
Lokalizacja: mazowieckie
Najpewniej ci "przedstawiciele" robia to metoda Kjeldahla, potrzebny jest spekol, troche odczynników szkło laboratoryjne, i wiedza jak to zrobić.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: sobota 20 mar 2010, 23:01 
Offline

Rejestracja: sobota 09 cze 2007, 10:27
Posty: 368
Lokalizacja: Podkarpacie
gratka pisze:
chodzi mi o takie cos jak przedstawiciel firmy paszowej bierze zboze do analizy ile ma bia┼éka to czym wtedy mierzy>? chce mi─Öc to u siebie w domu bo ja duzo zboza kupuje i rozni sie bia┼éko niew─ůtpliwie co zakup zboza...

Zadzwo┼ä do jakiej┼Ť firmy kt├│ra wyposa┼╝a laboratoria i dowiesz si─Ö ile taki sprz─Öt kosztuje ,za takie pieni─ůdze mo┼╝esz bada─ç swoje pr├│bki us┼éugowo w laboratorium przez kilkana┼Ťcie lat !!


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 22 mar 2010, 22:19 
Offline

Rejestracja: sobota 28 mar 2009, 20:49
Posty: 210
baraki pisze:
Najpewniej ci "przedstawiciele" robia to metoda Kjeldahla, potrzebny jest spekol, troche odczynników szkło laboratoryjne, i wiedza jak to zrobić.


baraki a masz moze ta wiedzę albo ktos na forum jak to badać bo probki itp to chemia a z chemi to mocny jestem:) w szkole wiec takie badanie białka bym chetnie sie nauczył


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: wtorek 23 mar 2010, 01:28 
Offline

Rejestracja: sobota 09 cze 2007, 10:27
Posty: 368
Lokalizacja: Podkarpacie
Wpisz w Gogle metoda Kjeldahla ....i wsystko stanie si─Ö jasne ...┼╝ycz─Ö powodzenia !!


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: wtorek 23 mar 2010, 11:22 
Offline

Rejestracja: czwartek 31 maja 2007, 09:40
Posty: 874
Lokalizacja: Wlkp
Ja wpisałem iiiiiii.... zakręcona ta metoda jak na warunki domowe to trochę sprzętu i odczynników trzeba no i najlepiej byłoby zobaczyć na żywca jak to się robi.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: pi─ůtek 04 mar 2016, 19:59 
Offline

Rejestracja: pi─ůtek 04 mar 2016, 00:47
Posty: 1
jestes jeszcze zainteresowany :)? duzo czasu minelo..


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Wy┼Ťwietl posty nie starsze ni┼╝:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

U┼╝ytkownicy przegl─ůdaj─ůcy to forum: Obecnie na forum nie ma ┼╝adnego zarejestrowanego u┼╝ytkownika i 1 go┼Ť─ç


Nie mo┼╝esz tworzy─ç nowych temat├│w
Nie mo┼╝esz odpowiada─ç w tematach
Nie mo┼╝esz zmienia─ç swoich post├│w
Nie mo┼╝esz usuwa─ç swoich post├│w
Nie mo┼╝esz dodawa─ç za┼é─ůcznik├│w

Szukaj:
Przejd┼║ do:  
Technologi─Ö dostarcza phpBB