Trzoda-Chlewna - Forum • WyÅ›wietl temat - ile kg miÄ™sa w Å›wini
Indeks witryny Indeks witryny



terraexim

a-one baner


zuromin
Regulamin FORUM >>
Dzisiaj jest piÄ…tek 29 mar 2024, 00:48

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziaÅ‚ek 17 sty 2011, 19:08 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 17 sty 2011, 19:01
Posty: 2
Witam, nie mogę nigdzie znaleźć ile kg mięsa można uzyskać z tucznika po uboju. Zakładając żywą wagę 110 kg ile uzyskamy kg szynki, karkówki, żeberek, schabu i innych części. oraz jaka jest relacja po schłodzeniu półtusz. Pytam bo chcę porównać jak to się ma do cen sklepowych. Skoro zarabia rzeźnia, pośrednik i sklep to dlaczego miałbym nie skrócić tej drogi i otworzyć własnego sklepu. Czekam na odpowiedź


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: poniedziaÅ‚ek 17 sty 2011, 19:16 
Offline

Rejestracja: środa 29 paź 2008, 17:55
Posty: 4618
Lokalizacja: mazowieckie
Ubij tucznika i zważ elementy to sie dowiesz, bo to zależy od genetyki, żywienia.
Postawa godna jak najbardziej nasladowania, trzeba tylko wymóc na rządzie ułatwienia w prowadzeniu takiej działalnoąści.


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: poniedziaÅ‚ek 17 sty 2011, 19:19 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 17 sty 2011, 19:01
Posty: 2
przepisy i wymagania są do przejścia, skoro inni sobie z tym radzą wystarczy trochę samozaparcia...o kosztach nie mówię bo to nieuniknione. Powiedzmy że swinie wydają ok 55% mięsności bo średnio tak jest u mnie (kiedyś było lepiej ale było w regionie kilku odbiorców a teraz jest jeden więc robi co chce a że szybko płaci to wiadomo...)


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: poniedziaÅ‚ek 17 sty 2011, 22:09 
Offline

Rejestracja: niedziela 31 sie 2008, 20:42
Posty: 525
Lokalizacja: Biała Podlaska
Wybojowość kształtuje się na poziomie ok.80% .


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: poniedziaÅ‚ek 17 sty 2011, 23:30 
Offline

Rejestracja: sobota 15 mar 2008, 20:20
Posty: 813
Lokalizacja: Lubelskie
W centrum handlowym swojska kiełbaska 30zł/kg i kolejka nawet po te wędliny była a to było w warsawce


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
WyÅ›wietl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
TechnologiÄ™ dostarcza phpBB