Trzoda-Chlewna - Forum http://www.trzoda-chlewna.com.pl/forumN/ |
|
monisia ma problem http://www.trzoda-chlewna.com.pl/forumN/viewtopic.php?f=4&t=2690 |
Strona 1 z 1 |
Autor: | monikaa [ piątek 28 gru 2012, 22:42 ] |
Tytuł: | monisia ma problem |
dostalam 3 litry bimberku 85% i teraz jak tom rozrobic dobrze? ktos mi mowil cytryna i kawa? ale co i jak? ile wody dolac? |
Autor: | baraki [ piątek 28 gru 2012, 22:51 ] |
Tytuł: | |
Dolej 1:1 wyjdzie 42,5%, jak dla mnie ok bo mocnej nie lubię! |
Autor: | Muchozolali [ piątek 28 gru 2012, 22:51 ] |
Tytuł: | |
z płynem borygo |
Autor: | monikaa [ piątek 28 gru 2012, 22:53 ] |
Tytuł: | |
a co z cytryna i kawa? teraz ktos mi o rodzynkach mowil??? |
Autor: | baraki [ piątek 28 gru 2012, 22:54 ] |
Tytuł: | |
Tylko nie kranówy bo może zmętnieć! najlepsza źródlana wprost ze strumienia, w ostateczności oligocenka może być. |
Autor: | baraki [ piątek 28 gru 2012, 22:56 ] |
Tytuł: | |
Do bimberku to najlepiej troche cukru przepalic na ciemny karmel. |
Autor: | monikaa [ piątek 28 gru 2012, 22:56 ] |
Tytuł: | |
moglby ktos konkretnie krok po kroku powiedziec co mam z tym zrobic? |
Autor: | wojce [ piątek 28 gru 2012, 23:01 ] |
Tytuł: | |
polej tu po szklance chłopom wypijemy bez rozrabiania |
Autor: | brzydal [ piątek 28 gru 2012, 23:04 ] |
Tytuł: | |
weź pół szklanki ciepłej wody rozpuść w niej miód ile sie da nastepnie wyciśnij całą cytrynę następnie wlej do litrowego naczynia pół litra twojego bimbru później dolej do niego szklankę z miodem i cytryną i do pełna dolej wody potem głęboko schowaj żeby nie zginęło i po kilku dniach możesz konsumować a jak cie przypili to nawet za dwa dni ale najlepsze jest jak sie przegryzie ze dwa tygodnie |
Autor: | baraki [ piątek 28 gru 2012, 23:06 ] |
Tytuł: | |
Bierzesz 3 litry wody, (jesli jakośc watpliwa to przegotowanej) ewentualnie doprawaiasz tę wode wedle uznania, jak chcesz kawa to dajesz troche rozpuszczalnej, jak chcesz palonym cukrem to smażysz w małym naczynku jakies 100g cukru a potem zozpuszczasz w tej wodzie. Następnie mieszasz wode z bimberkiem nalewając wody do połowy flaszki a reszte uzupełniasz cennym surowcem. Rodzynki tak, ale tu wskazane było by je zalać alkocholem i zostawić na jakiś czas. |
Autor: | monikaa [ piątek 28 gru 2012, 23:07 ] |
Tytuł: | |
bedzie wodeczka jak dlugo tzymac w tej miksurze? |
Autor: | rolnik sam w dolinie [ piątek 28 gru 2012, 23:29 ] |
Tytuł: | |
waśnie taki bim berek z rozpracowałęm z szwagrem na czysto ale trzyma!!!! polecam monisia |
Autor: | Vistula [ sobota 29 gru 2012, 00:24 ] |
Tytuł: | Re: monisia ma problem |
monikaa pisze: dostalam 3 litry bimberku 85% i teraz jak tom rozrobic dobrze?
ktos mi mowil cytryna i kawa? ale co i jak? ile wody dolac? RECEPTY prosto z akademika (bo przecież wódka to nie alkohol tylko lek xD) nr. 1 1:1 bimber z piwem Porter, smak taki że nic do popicia nie potrzebujesz, po 400 ml bez popicia wymiotowałem dalej jak widziałem (metr ode mnie widziałem mgłę xD) nr. 2 1:2 bimber z koncentratem soku, np. tym z biedronki (paloma). Mimo że dziś odrzuca mnie na zapach i smak wódki to pije się bardzo przyjemnie, a kopie równo xD nr. 3 bimber z miodem i cytryną - miód najlepiej lipowy a i cytryny też wg uznania, jeśli miód fałszowany to będzie mętny roztwór a jeśli naturalny - prawdziwy - klarowny jakoby wino xD nr. 4 -----potwór xD bimber z kilkoma "holsami" (takie mocne cukierki miętowe) boże tego nie da się pić ale jest zajebiste. Dobre na juwenalia xD inne rób wg uznania ale obliczaj sobie końcowy alkohol od 30% do 40% żeby nie było zbyt słabe i zbyt mocne dodatki kawy do bimbru sobie odpuść bo naniszczysz sobie bimbru takim czymś |
Autor: | monikaa [ sobota 29 gru 2012, 10:36 ] |
Tytuł: | |
dzieki poeksperymentuje |
Autor: | nemezis [ sobota 29 gru 2012, 12:21 ] |
Tytuł: | |
Monika pamietaj przez zoładek do serca. |
Autor: | Grześ1234 [ sobota 29 gru 2012, 22:01 ] |
Tytuł: | |
może nie niszcz takiego trunku dobrego...:D:D szybciej kopnie.... |
Autor: | monikaa [ wtorek 08 sty 2013, 17:08 ] |
Tytuł: | |
w weekend juz bedzie mozna testowac |
Autor: | nemezis [ wtorek 08 sty 2013, 17:15 ] |
Tytuł: | |
A z jakiego zródełka miałas ten bimberek. |
Autor: | Muchozolali [ wtorek 08 sty 2013, 18:10 ] |
Tytuł: | |
z płynu do spryskiwaczy |
Autor: | ziutek [ wtorek 08 sty 2013, 18:13 ] |
Tytuł: | |
Ważne tam z czego aby kopalo |
Autor: | Grześ1234 [ wtorek 08 sty 2013, 18:22 ] |
Tytuł: | |
i żeby się po nim widziało... :D:D |
Autor: | ziutek [ wtorek 08 sty 2013, 18:46 ] |
Tytuł: | |
Gorzej jak w sedesie muszla odstanie |
Autor: | nemezis [ wtorek 08 sty 2013, 19:09 ] |
Tytuł: | |
W Polsce najlepsze zródełko na towar 1wsza klasa to Policjanci a nie jakies tam płyny degustujecie a nastepnie na slepo całujecie muszle. |
Autor: | Grześ1234 [ środa 09 sty 2013, 20:43 ] |
Tytuł: | |
Znam jednego strażaka co robi złoto towarek :):) |
Strona 1 z 1 | Strefa czasowa UTC+2godz. |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |