Trzoda-Chlewna - Forum
http://www.trzoda-chlewna.com.pl/forumN/

monisia ma problem
http://www.trzoda-chlewna.com.pl/forumN/viewtopic.php?f=4&t=2690
Strona 1 z 1

Autor:  monikaa [ piątek 28 gru 2012, 22:42 ]
Tytuł:  monisia ma problem

dostalam 3 litry bimberku 85% i teraz jak tom rozrobic dobrze?
ktos mi mowil cytryna i kawa?
ale co i jak? ile wody dolac?

Autor:  baraki [ piątek 28 gru 2012, 22:51 ]
Tytuł: 

Dolej 1:1 wyjdzie 42,5%, jak dla mnie ok bo mocnej nie lubię!

Autor:  Muchozolali [ piątek 28 gru 2012, 22:51 ]
Tytuł: 

z płynem borygo

Autor:  monikaa [ piątek 28 gru 2012, 22:53 ]
Tytuł: 

a co z cytryna i kawa?
teraz ktos mi o rodzynkach mowil???

Autor:  baraki [ piątek 28 gru 2012, 22:54 ]
Tytuł: 

Tylko nie kranówy bo może zmętnieć! najlepsza źródlana wprost ze strumienia, w ostateczności oligocenka może być.

Autor:  baraki [ piątek 28 gru 2012, 22:56 ]
Tytuł: 

Do bimberku to najlepiej troche cukru przepalic na ciemny karmel.

Autor:  monikaa [ piątek 28 gru 2012, 22:56 ]
Tytuł: 

moglby ktos konkretnie krok po kroku powiedziec co mam z tym zrobic? :P

Autor:  wojce [ piątek 28 gru 2012, 23:01 ]
Tytuł: 

polej tu po szklance chłopom wypijemy bez rozrabiania :lol:

Autor:  brzydal [ piątek 28 gru 2012, 23:04 ]
Tytuł: 

weź pół szklanki ciepłej wody rozpuść w niej miód ile sie da nastepnie wyciśnij całą cytrynę następnie wlej do litrowego naczynia pół litra twojego bimbru później dolej do niego szklankę z miodem i cytryną i do pełna dolej wody potem głęboko schowaj żeby nie zginęło i po kilku dniach możesz konsumować a jak cie przypili to nawet za dwa dni ale najlepsze jest jak sie przegryzie ze dwa tygodnie

Autor:  baraki [ piątek 28 gru 2012, 23:06 ]
Tytuł: 

Bierzesz 3 litry wody, (jesli jakośc watpliwa to przegotowanej) ewentualnie doprawaiasz tę wode wedle uznania, jak chcesz kawa to dajesz troche rozpuszczalnej, jak chcesz palonym cukrem to smażysz w małym naczynku jakies 100g cukru a potem zozpuszczasz w tej wodzie. Następnie mieszasz wode z bimberkiem nalewając wody do połowy flaszki a reszte uzupełniasz cennym surowcem.
Rodzynki tak, ale tu wskazane było by je zalać alkocholem i zostawić na jakiś czas.

Autor:  monikaa [ piątek 28 gru 2012, 23:07 ]
Tytuł: 

:P :P :P
bedzie wodeczka

jak dlugo tzymac w tej miksurze?

Autor:  rolnik sam w dolinie [ piątek 28 gru 2012, 23:29 ]
Tytuł: 

waśnie taki bim berek z rozpracowałęm z szwagrem na czysto :D :D ale trzyma!!!! polecam monisia

Autor:  Vistula [ sobota 29 gru 2012, 00:24 ]
Tytuł:  Re: monisia ma problem

monikaa pisze:
dostalam 3 litry bimberku 85% i teraz jak tom rozrobic dobrze?
ktos mi mowil cytryna i kawa?
ale co i jak? ile wody dolac?


RECEPTY prosto z akademika (bo przecież wódka to nie alkohol tylko lek xD)
nr. 1
1:1 bimber z piwem Porter, smak taki że nic do popicia nie potrzebujesz, po 400 ml bez popicia wymiotowałem dalej jak widziałem (metr ode mnie widziałem mgłę xD)
nr. 2
1:2 bimber z koncentratem soku, np. tym z biedronki (paloma). Mimo że dziś odrzuca mnie na zapach i smak wódki to pije się bardzo przyjemnie, a kopie równo xD
nr. 3
bimber z miodem i cytryną - miód najlepiej lipowy a i cytryny też wg uznania, jeśli miód fałszowany to będzie mętny roztwór a jeśli naturalny - prawdziwy - klarowny jakoby wino xD
nr. 4 -----potwór xD
bimber z kilkoma "holsami" (takie mocne cukierki miętowe)
boże tego nie da się pić ale jest zajebiste. Dobre na juwenalia xD

inne rób wg uznania ale obliczaj sobie końcowy alkohol od 30% do 40% żeby nie było zbyt słabe i zbyt mocne

dodatki kawy do bimbru sobie odpuść bo naniszczysz sobie bimbru takim czymś

Autor:  monikaa [ sobota 29 gru 2012, 10:36 ]
Tytuł: 

dzieki :)
poeksperymentuje

Autor:  nemezis [ sobota 29 gru 2012, 12:21 ]
Tytuł: 

Monika pamietaj przez zoładek do serca.

Autor:  Grześ1234 [ sobota 29 gru 2012, 22:01 ]
Tytuł: 

może nie niszcz takiego trunku dobrego...:D:D:D szybciej kopnie.... :lol: :lol:

Autor:  monikaa [ wtorek 08 sty 2013, 17:08 ]
Tytuł: 

w weekend juz bedzie mozna testowac :lol:

Autor:  nemezis [ wtorek 08 sty 2013, 17:15 ]
Tytuł: 

A z jakiego zródełka miałas ten bimberek.

Autor:  Muchozolali [ wtorek 08 sty 2013, 18:10 ]
Tytuł: 

z płynu do spryskiwaczy

Autor:  ziutek [ wtorek 08 sty 2013, 18:13 ]
Tytuł: 

Ważne tam z czego aby kopalo

Autor:  Grześ1234 [ wtorek 08 sty 2013, 18:22 ]
Tytuł: 

i żeby się po nim widziało... :D:D:D

Autor:  ziutek [ wtorek 08 sty 2013, 18:46 ]
Tytuł: 

Gorzej jak w sedesie muszla odstanie

Autor:  nemezis [ wtorek 08 sty 2013, 19:09 ]
Tytuł: 

W Polsce najlepsze zródełko na towar 1wsza klasa to Policjanci a nie jakies tam płyny degustujecie a nastepnie na slepo całujecie muszle.

Autor:  Grześ1234 [ środa 09 sty 2013, 20:43 ]
Tytuł: 

Znam jednego strażaka co robi złoto towarek :):):)

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+2godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/