Strona główna Aktualnosci Redakcja Bieżący numer ARCHIWUM Prenumerata Forum Kontakt

........................................................................................................
  NotowaniaAktualności
........................................................................................................

Średnie tygodniowe ceny targowiskowe prosiąt1 wg województw w Polsce2
oraz średnie ceny prosiąt w sprzedaży między fermami


Lp.

Województwo

Cena prosiąt (zł/sztukę)

Zmiana
ceny
(%)

2014-08-31

2014-09-07

2014-09-14

2014-09-21

1

Dolnośląskie

-

-

-

-

-

2

Kujawsko-pomorskie

-

-

-

-

-

3

Lubelskie

146,67

146,67

155,00

160,00

3,23

4

Lubuskie

-

-

-

-

-

5

Łódzkie

160,00

165,00

166,67

168,33

1,00

6

Małopolskie

188,33

186,67

186,67

178,33

-4,47

7

Mazowieckie

156,67

157,50

165,00

165,00

0,00

8

Opolskie

160,00

159,50

159,50

155,50

-2,51

9

Podkarpackie

180,00

186,67

183,33

186,67

1,82

10

Podlaskie

152,50

157,50

159,38

158,33

-0,66

11

Pomorskie

-

-

-

-

-

12

Śląskie

186,00

178,00

176,00

200,00

13,64

13

Świętokrzyskie

-

-

-

163,33

-

14

Warmińsko-mazurskie

-

-

-

-

-

15

Wielkopolskie

152,50

155,00

162,50

162,50

0,00

16

Zachodniopomorskie

-

-

-

-

-

Średnia krajowa (targow.)

162,85

165,19

168,07

167,77

-0,2

Sprzedaż między fermami

204,40

204,00

202,00

195,60

-3,17

 

 

1 Prosięta w wadze ok. 20 kg

2 Źródło: MRiRW, Departament Wspólnej Organizacji Rynków Rolnych, 00-930 Warszawa,

              ul. Wspólna 30; Biuletyny „Rynek Mięsa Wieprzowego”

 

........................................................................................................
  NotowaniaAktualności
........................................................................................................


Ogólnopolskie czasopismo specjalistyczne "Trzoda Chlewna"

BIEŻĄCY NUMER

   © 2005 Wielkopolskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o.                                                             design by BAJ-SOFT Usługi Informatyczne