Skróty wybranych artykułów z Trzody Chlewnej nr 07/2013
- Debata w Puławach
- Wpływ mikotoksyn i grzybów pleśniowych na świnie – aktualne dane
- Podstawy wprowadzania loszek hodowlanych do stada
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKAMI
|
|
28
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
36
|
ZE ŚWIATA
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
11
|
Wieprzowina z porem
|
R. Chojnacka
|
EKONOMIA
|
|
12
|
Rozpoznać rynek i …dobrze się sprzedać cz. 1
|
M. Kozera
|
16
|
Czytając „Strategię odbudowy i rozwoju produkcji trzody chlewnej w Polsce do roku 2030“ cz. 2.
|
A. Konarkowski
|
PRODUKCJA NA ŚWIECIE
|
|
19
|
Produkcja świń w Wenezueli po 14 latach socjalizmu
|
|
21
|
Portugalia – relacja z końca świata
|
K. Skrzymowska
|
WYDARZENIA
|
|
25
|
Debata w Puławach
|
T. Blicharski, K. Skrzymowska
|
29
|
Pola Klasy S
|
|
HODOWLA
|
|
32
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
ŻYWIENIE
|
|
37
|
Wpływ składników pokarmowych na funkcjonowanie układu odpornościowego
|
K. Lipiński
|
42
|
Źródła składników mineralnych – cz. 2 nieorganiczne
|
M. Kasprowicz-Potocka
|
46
|
Wpływ mikotoksyn i grzybów pleśniowych na świnie – aktualne dane
|
J. Grajewski i wsp.
|
51
|
Zasady postępowanie ze świeżym ziarnem zbóż
|
M. Soszka
|
57
|
Zastosowanie suszonej rozpyłowo plazmy (SRP) w żywieniu różnych grup świń
|
J. D. Crenshaw i wsp.
|
REPORTAŻ
|
|
61
|
Ekonomia przede wszystkim
|
M. Gasiński
|
65
|
Amerykański farmer – cz. 6
|
P. Włódarczak
|
HIGIENA W CHLEWNI
|
|
68
|
Dokuczliwe owady
|
S. Ignatowicz
|
WETERYNARIA
|
|
78
|
Cirkowirusy świń – ważny „udziałowiec” zespołu oddechowego świń
|
Z. Pejsak
|
83
|
Coraz bliżej celu – program zwalczania wirusa choroby Aujeszkyego
|
P. Kołodziejczyk
|
88
|
Podstawy wprowadzania loszek hodowlanych do stada
|
P. Wróbel
|