Co oferuje producentom świń Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020?
Znaczenie siary w żywieniu prosiąt
Postępowanie z ziarnem po żniwach
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKAMI
|
|
29,70
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
60
|
ZE ŚWIATA
|
|
73
|
O ZDROWIU ŚWIŃ I NIE TYLKO
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
11
|
Nieskomplikowane dania z cebulą
|
R. Chojnacka
|
KONKURS
|
|
12
|
Prezentujemy Laureatów Ogólnopolskiego Konkursu na Producenta i Hodowcę Trzody Chlewnej Roku, X edycja 2014 r.
|
|
EKONOMIA
|
|
16
|
Bezpośrednio z gospodarstwa… z radością czy niedowierzaniem, a może niepokojem? cz. 3
|
M. Kozera
|
20
|
Co oferuje producentom świń Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020
|
J. Ptak, M. Snopkiewicz
|
WYDARZENIA
|
|
25
|
XVII Wojewódzka Wystawa Zwierząt Hodowlanych w Bratoszewicach
|
E. Gałązka
|
27
|
XVI Regionalna Kujawsko-Pomorska Wystawa Zwierząt Hodowlanych – Minikowo 2015
|
S. Czerwińska
|
HODOWLA
|
|
30
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
|
33
|
Wzrost liczebności w miocie i zarządzanie małymi prosiętami
|
|
ŻYWIENIE
|
|
36
|
Znaczenie siary w żywieniu prosiąt
|
K. Lipiński
|
42
|
Badanie mleczności loch - Milk Scan
|
M. Forkajm
|
44
|
Algi jako źródło składników aktywnych dla świń
|
M. Kasprowicz-Potocka
|
48
|
Pomocny w rozrodzie i porodzie
|
M. Gasiński
|
52
|
Żyto w żywieniu świń
|
M. Soszka
|
58
|
Wapń – ważny, nie zawsze doceniany składnik mineralny
|
|
REPORTAŻ
|
|
62
|
Kolejna wizyta w województwie świętokrzyskim
|
M. Gasiński
|
TECHNIKA
|
|
65
|
Postępowanie z ziarnem po żniwach
|
Z. Domagalski
|
WETERYNARIA
|
|
71
|
Człowiek biorcą przeszczepów tkanek i narządów świni – nadzieje i zagrożenia
|
Z. Gliński, K. Kostro
|
|
|
|
|
|
|