Magazyn "Trzoda chlewna", w numerze 7/2012 między innymi:
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKAMI
|
|
26
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
72
|
ZE ŚWIATA
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
11
|
Wieprzowina w chrupiącej skórce
|
R. Chojnacka
|
KONKURS
|
|
12
|
Prezentujemy Laureatów Ogólnopolskiego Konkursu na Producenta i Hodowcę Trzody Chlewnej Roku
|
|
EKONOMIA
|
|
20
|
VAT w rolnictwie – nie taki straszny, a nawet dający korzyści
|
M. Kozera
|
PRODUKCJA NA ŚWIECIE
|
|
23
|
Zamieszanie wokół kastracji knurków
|
|
WYDARZENIA
|
|
27
|
„Litwo, (...) ile cię trzeba cenić?”
|
K. Skrzymowska
|
29
|
Jubileusz 20-lecia Trouw Nutrition Polska
|
|
30
|
Regionalna Wystawa Zwierząt Hodowlanych SIELINKO 2012
|
J. Klaba
|
32
|
W maju...z WIPASZ-em po BMW!!!
|
|
34
|
Pomorska Wojewódzka Wystawa Zwierząt Hodowlanych w Lubaniu 2-3 czerwca 2012 r.
|
M. Gwizdała
|
HODOWLA
|
|
35
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
38
|
Stare rasy świń w Europie – Nustrale (świnia korsykańska)
|
K. Szulc
|
ŻYWIENIE
|
|
40
|
Znaczenie mikotoksyn w żywieniu świń – cz.I
|
K. Lipiński
|
45
|
Produkty sojowe dla świń
|
M. Kasprowicz – Potocka
|
51
|
Suszony wywar gorzelniany jako pasza dla świń
|
M. Soszka, A. Stępniak
|
54
|
Kiedy rozpocząć dokarmianie prosiąt ssących
|
A. Konarkowski
|
58
|
Plazma krwi – więcej niż smak i globuliny(tłum. z Pig Progress)
|
V. teer Beek
|
REPORTAŻ
|
|
64
|
Udany mariaż
|
M. Gasiński
|
66
|
Roboty karmią świnie w chlewni laboratoryjnej
|
|
TECHNIKA
|
|
68
|
Silosy na zboże i pasze
|
R. Pleskot
|
WETERYNARIA
|
|
73
|
Jak osiągnąć wysoki wskaźnik prosiąt żywo urodzonych przez stado podstawowe loch
|
Z. Pejsak
|
78
|
Podstawowe zasady mycia i dezynfekcji chlewni
|
P. Wróbel
|
83
|
Badanie sekcyjne układu rozrodczego knura
|
A. Szczotka
|