Perspektywy branży trzody chlewnej
Wykorzystanie pasz ekstrudowanych w żywieniu świń
Enzootyczne zapalenie płuc – Mycoplasma hyopneumoniae
EKONOMIA
|
12
|
Jak sprzedać „polską świnię”?
|
M. Kozera-Kowalska
|
16
|
Perspektywy branży trzody chlewnej
|
T. Blicharski
|
WYDARZENIA
|
19
|
„Aktualne wyzwania w produkcji trzody chlewnej”
|
G. Zając
|
22
|
Warmińsko-Mazurska Wystawa Zwierząt Hodowlanych
|
E. Zyskowska
|
24
|
Targi Ferma w Łodzi – centrum spotkań fachowców produkcji zwierzęcej w Polsce
|
|
25
|
Polscy hodowcy czekają na pełne i skuteczne wsparcie państwa
|
T. Kodłubański
|
HODOWLA
|
28
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, A. Hammermeister
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
31
|
Brakowanie loch na fermie
|
P. Włódarczak
|
34
|
Metody ograniczania kanibalizmu
|
M. Soszka
|
ROZRÓD
|
38
|
Więcej światła…
|
M. Gasiński
|
ŻYWIENIE
|
42
|
Wpływ preparatów probiotycznych na wyniki odchowu prosiąt
|
K. Lipiński
|
47
|
Wykorzystanie pasz ekstrudowanych w żywieniu świń
|
P. Nowak, S. Michalski
|
50
|
Analiza występowania mykotoksyn w kukurydzy, Polska 2016
|
R. Borutova
|
53
|
Wykorzystanie mikroelementów w formie organicznej w zapobieganiu kulawiznom loch
|
|
TECHNIKA
|
58
|
Zbiorniki na płynne odchody zwierzęce
|
R. Pleskot
|
64
|
Poprawa własności nawozów naturalnych poprzez kompostowanie i wykorzystanie mikroorganizmów
|
W. Wardal
|
WETERYNARIA
|
70
|
Szczepienia, które pozwalają na pozbawienie knurów cech płciowych i jednocześnie poprawę efektywności produkcji tuczników
|
Z. Pejsak
|
75
|
Enzootyczne zapalenie płuc – Mycoplasma hyopneumoniae
|
P. Wróbel
|
ARTYKUŁY W „TZODZIE CHLEWNEJ dla lekarzy weterynarii”
|
5
|
NOTOWANIA
|
7
|
Z KRAJU
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
21,26,27,41
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
55
|
ZE ŚWIATA
|
68
|
O ZDROWIU ŚWIŃ I NIE TYLKO
|