6
|
NOTOWANIA
|
|
8
|
Z KRAJU
|
|
25
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
70
|
ZE ŚWIATA
|
|
KONTAKT Z CZYTELNIKAMI
|
|
11
|
Pytania Czytelników i Internautów
|
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
12
|
Schab zupełnie inaczej
|
R. Chojnacka
|
KONKURS
|
|
13
|
Finał VII edycji Ogólnopolskiego Konkursu Producent i Hodowca Trzody Chlewnej 2010 Roku
|
|
EKONOMIA
|
|
18
|
Problematyczna kwestia opłacalności produkcji trzody
|
M. Kozera
|
HODOWLA
|
|
21
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, J. Ptak
|
24
|
Działania POLSUS-a na rzecz poprawy sytuacji na rynku wieprzowiny
|
J. Ptak, A. Warda
|
26
|
Stare rasy świń w Europie – Large Black
|
K. Szulc
|
28
|
Selekcja stada podstawowego
|
M. Gasiński
|
JAKOŚĆ MIĘSA
|
|
30
|
Fundusz Promocji Mięsa Wieprzowego rozpoczął drugi rok działalności
|
A. Konarkowski
|
34
|
Cechy jakości mięsa wieprzowego istotne z punktu widzenia konsumenta
|
A. Kasprzyk
|
WYDARZENIA
|
|
38
|
Co dalej na rynku pasz?
|
|
40
|
Spotkania z rolnikami
|
|
ŻYWIENIE
|
|
42
|
Alternatywne materiały paszowe w mieszankach paszowych dla świń
|
K. Lipiński
|
48
|
Selen – dodawać, czy nie?
|
M. Kasprowicz-Potocka
|
51
|
Cena paszy czy mykotoksyny – co groźniejsze?
|
K. Sieradzki
|
56
|
Przypadek koprofagii w jednej z ferm przemysłowych....
|
P. Bieliński
|
58
|
Unieczynnianie mykotoksyn, nauka a marketing
|
M. Angeles Rodriquez
|
62
|
Chów świń w niewielkich rodzinnych gospodarstwach
|
M. Soszka
|
TECHNIKA
|
|
68
|
Problem dokarmiania prosiąt w coraz liczniejszych miotach tłum. z Pig International
|
S. Lumb
|
74
|
Różnorodność podłóg dla trzody chlewnej – nowoczesne rozwiązania
|
R. Szulc
|
REPORTAŻ
|
|
72
|
Czyste powietrze przede wszystkim
|
R. Nawrocki
|
WETERYNARIA
|
|
81
|
Lawsonia intracellularis – chorobotwórczość, występowanie i diagnostyka zakażeń
|
A. Szczotka
|
84
|
Różyca świń – jednokrotne szczepienie nie wystarcza
|
Z. Pejsak
|
Dodatkowe artykuły dla lekarzy wet.
|
|
90
|
Kryptosporidioza
|
Z. Gliński, K. Kostro
|