Kondycja loch i działania wpływające na jej poprawę
Ogrzewanie i dogrzewanie chlewni
Grypa u świń
EKONOMIA
|
12
|
Klastry – innowacja organizacyjna w systemie rolno-żywnościowym
|
M. Kozera-Kowalska
|
15
|
Prawne uwarunkowania czynszu dzierżawnego – zagadnienia wybrane
|
I. Hasińska
|
WYDARZENIA
|
20
|
Agri Plus wspiera branżę
|
|
22
|
W Podkarpackiem wybudowano największe suszarnie do kukurydzy w Polsce
|
|
HODOWLA
|
23
|
O polityce rolnej po 2020 – wczoraj w Brukseli, dziś w Warszawie
|
A. Hammermeister
|
24
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, A. Hammermeister
|
ŻYWIENIE
|
28
|
Wpływ technologii produkcji mieszanek paszowych na efektywność tuczu – czyszczenie i suszenie ziarna
|
K. Lipiński
|
32
|
Komponenty paszowe wykorzystywane w żywieniu świń w systemie płynnym
|
P. Nowak
|
36
|
Kondycja loch i działania wpływające na jej poprawę
|
M. Soszka
|
46
|
Dlaczego zapotrzebowanie na białko u chorych zwierząt jest inne niż u zdrowych
|
|
48
|
Analiza zawartości mykotoksyn w pszenicy – Nutriad Polska 2017
|
R. Borutova
|
REPORTAŻ
|
51
|
Sześciorgiem oczu…
|
M. Gasiński
|
53
|
Trzodziarskie gospodarstwo pokoleniowe państwa Bigus
|
M. Gwizdała
|
TECHNIKA
|
55
|
Ogrzewanie i dogrzewanie chlewni
|
W. Wardal
|
58
|
Przenośne ultrasonografy w medycynie weterynaryjnej
|
L. Tupalski
|
HIGIENA W CHLEWNI
|
65
|
Weterynaryjny „nalot” na fermę
|
P. Włódarczak
|
WETERYNARIA
|
69
|
Czysta woda to najważniejszy składnik organizmu świni
|
P. Kołodziejczyk
|
72
|
Nowe rozwiązania starych problemów w rozrodzie świń
|
Z. Pejsak
|
76
|
Grypa u świń
|
P. Wróbel
|
|
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
19,27
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
62
|
ZE ŚWIATA
|
|
81
|
O ZDROWIU ŚWIŃ I NIE TYLKO
|
|