Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
 Dokument bez tytułu
Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

 

mitek

polnet





 

Środki techniczne dla bezpieczeństwa sanitarnego w chlewni

Kwasy organiczne potrzebne w żywieniu trzody chlewnej

 

EKONOMIA

12

Cena to dobry do wykorzystania bodziec rynkowy

M. Kozera-Kowalska

WYDARZENIA

15

Aktualne trendy badań w zakresie żywienia świń

E. R. Grela, E. Hanczakowska

HODOWLA

20

Korzyści z udziału w Krajowym Programie Hodowlanym

A. Hammermeister

21

Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS 

T. Blicharski, A. Hammermeister

ŻYWIENIE

24

Żywienie jako czynnik immunomodulacyjny – Cz. 8 (Probiotyki)

K. Lipiński

28

Korzyści ze stosowania prebiotyków

P. Nowak

33

Odmiany hybrydowe zbóż w żywieniu świń

M. Soszka

39

Krajowe materiały paszowe pochodzenia roślinnego jako źródło białka w mieszankach dla świń

M. Świątkiewicz

45

Organiczne źródła składników mineralnych – jak najlepiej wykorzystać fitazę

 

REPORTAŻ

52

Rekordowe plony we wzorcowym gospodarstwie

 

TECHNIKA

54

Środki techniczne dla bezpieczeństwa sanitarnego w chlewni

W. Wardal

HIGIENA W CHLEWNI

58

Ferma pod ostrzałem – aspekty środowiskowe

P. Włódarczak

WETERYNARIA

61

Kwasy organiczne potrzebne w żywieniu trzody chlewnej               

P. Kołodziejczyk

64

Nowe technologie i optymalne zarządzanie produkcją podstawy sukcesu w produkcji świń

Z. Pejsak

69

Wysoce wykwalifikowana kadra to potencjał, w który warto inwestować

 

 

5

NOTOWANIA

7

Z KRAJU

10

KONTAKT Z CZYTELNIKIEM

11

WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE

19,57

WOKÓŁ ŚWINI

47 lub 48

ZE ŚWIATA

68

O ZDROWIU ŚWIŃ I NIE TYLKO

Bieżący numer