Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
 Dokument bez tytułu
Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

 

terraexim

agrotechnik


cenyrolnicze

 zuromin


polnet



 

 

Wojna na Ukrainie – zmiany na światowym rynku żywności

 

 Znaczenie zakwaszaczy (cz. 2)

 

Dlaczego i w jaki sposób musimy ograniczyć stosowanie antybiotyków w produkcji świń

 

 

EKONOMIA

12

Wojna na Ukrainie – zmiany na światowym rynku żywności

M. Kozera-Kowalska

HODOWLA

15

Z posiedzenia Grupy Roboczej Wieprzowina

K. Capecka

16

Wyniki oceny knurków i loszek w programach hodowlanych POLSUS

M. Marciniak, M. Tyra

ŻYWIENIE

18

Wybrane surowce dietetyczne i prozdrowotne w żywieniu świń

K. Lipiński, M. Mazur-Kuśnirek

22

Znaczenie zakwaszaczy (Cz. 2)

M. Soszka

27

Napój życia” dla prosiąt

P. Nowak

32

Produkcja prosiąt bez tlenku cynku

M. Bochenek

36

FCR – kolejny mit w produkcji trzody, czyli zjeść czy jeść?

P. Włódarczak

TECHNIKA

40

Lokalne bezpieczeństwo energetyczne

L. Tupalski

45

Nowe technologie w Big Dutchman. SYSTEMY CHŁODZENIA

 

46

Czy na pewno wszystko wiemy o gnojowicy?

R. Szulc

HIGIENA W CHLEWNI

53

Wybrane surowce dietetyczne i prozdrowotne w żywieniu świń

K. Maciorowska

WETERYNARIA

57

Dlaczego i w jaki sposób musimy ograniczyć stosowanie antybiotyków w produkcji świń

Z. Pejsak

62

Najczęstsze przyczyny zaburzeń układu pokarmowego u prosiąt

G. Woźniakowski

 

5

NOTOWANIA

7

Z KRAJU

10

KONTAKT Z CZYTELNIKIEM

11

WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE

51

ZE ŚWIATA

 

 

 

Bieżący numer

Sklepik internetowy