Trzoda-Chlewna - Forum • WyÅ›wietl temat - sprzedaż wyrobów z wieprzowiny
Indeks witryny Indeks witryny



terraexim

a-one baner


zuromin
Regulamin FORUM >>
Dzisiaj jest sobota 27 kwie 2024, 22:34

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 27 kwie 2010, 17:52 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 kwie 2010, 17:34
Posty: 2
Witam,

Chciałbym zapytać o Waszą opinię - jak uważacie, czy byłbym w stanie sprzedać 250 kg wyrobów z wieprzowiny w ciągu tygodnia na targowisku w dużej aglomeracji miejskiej np.: Katowice?
Chodzi mi o wyroby produkowane w małej przetwórni bez używania jakiś polepszaczy itp gdzie kiełbasa jest produkowana z mięsa a nie z jakiegoś odpadu typu zmielona skóra, kopyta, sierść z dodatkiem chrzęści.
Co do cen to np.: 17 zł za kg kiełbasy 20 zł za kg szynki - a więc nieco taniej niż najgorszy shit w marketach.

Pozdrawiam
Rafał


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: wtorek 27 kwie 2010, 18:02 
Offline

Rejestracja: wtorek 03 lis 2009, 20:15
Posty: 2835
Lokalizacja: lubelskie
mysle ze zbyt by byl, moze nie odrazu 250 kg, ale z czasem jak bys sie rozreklamowal, muj znajomy robi kaszanke i wozi do warszawy kasuje po 7zl/kg i jakos na tym wychodzi


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: wtorek 27 kwie 2010, 19:28 
Offline

Rejestracja: niedziela 04 paź 2009, 14:22
Posty: 290
Lokalizacja: Mazowsze
no 17 za kg kielbasy to wcale nie taniej niz w marketach....ale

mam siostre w niemczech w ok 50tys miasteczku i tam przyjezdza Polak, ktory ma calego sprintera zapakowanego wedlina tylko ze ma papiery na gospodarstwo ekologiczne i jakiestam pozwolenia na wyrob takich wedlin i co najlepsze.....ok rok temu w przeliczeniu na nasze kg kielbasy wychodzil ok 65zl.....a calego sprintera ludzie rozebrali w 2-3godz


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: wtorek 27 kwie 2010, 19:30 
Offline

Rejestracja: środa 29 paź 2008, 17:55
Posty: 4618
Lokalizacja: mazowieckie
Póki bedziesz w szarej strefie to na swoje wyjdziesz, ale jak przyjdzie opłacic zus, podatki, itd to...


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: wtorek 27 kwie 2010, 19:45 
Offline

Rejestracja: niedziela 04 paź 2009, 14:22
Posty: 290
Lokalizacja: Mazowsze
no i licz sie z tym ze jak wejdziesz z tym miedzy ludzi to zaraz do ciebie zapuka sanepid itd itd....


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: wtorek 27 kwie 2010, 22:11 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 23 mar 2009, 22:04
Posty: 375
i jak zwykle gospodarkę dołują podatki


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: Å›roda 28 kwie 2010, 19:28 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 kwie 2010, 17:34
Posty: 2
Szara strefa odpada, nie chciałbym popadać w konflikt z prawem, po prostu chciałbym zagwarantować sobie jakieś samozatrudnienie z którego mógłbym się utrzymać.

Dziękuję serdecznie za odpowiedzi
Pozdrawiam
Rafał


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: poniedziaÅ‚ek 10 maja 2010, 23:00 
Offline

Rejestracja: niedziela 01 lis 2009, 00:35
Posty: 110
Lokalizacja: małopolska
rafal-rafal myślę że twoja propozycja nie jest zła jako biznes tylko pod jednym warunkiem ,że będziesz to robił jako rolnik z podwójnym ubezpieczeniem w KRUS . Uboju będziesz dokonywał w ubojni , wyrobów dokonywał w pomieszczeniu odebranym przez inspekcję weterynaryjną i pod ich stałym nadzorem . Pamiętaj ,że jeżeli w ciągu ostatnich 3 lat zarobiłeś choć jeden zł od którego odprowadzono składkę na ZUS to nie możesz prowadzić działalności jako rolnik i będziesz musiał opłacać składki w ZUS , dziś prawię 1 tys zł miesięcznie . Będąc ubezpieczony w ZUS będziesz tracił możliwość dostępu do wielu programów pomocowych dla rolnictwa . Z cenami jakie zaproponowałeś nie zrobisz kokosów , być może pokryjesz koszty


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: wtorek 11 maja 2010, 14:10 
Offline

Rejestracja: czwartek 31 maja 2007, 09:40
Posty: 875
Lokalizacja: Wlkp
Żaden interes nie przynosi na początku zysków ale jak przyzwyczai się konsumentów do swoich wyrobów i ich jakości to potem można cenę podnosić może nie odnosić ceny do marketów tylko do sklepów z mięsem i najlepiej znaleźć klienta bogatszego który nie będzie wybrzydzał że cena wysoka tylko kupi bo mu to smakuje. Najwyższe koszty to transport i energia jeżeli masz blisko do punktu gdzie byś to sprzedawał i jakiś rozsądny sposób przewożenia wyrobów to myślę, że nawet przy 17 zł za kg możesz coś zarobić musisz sobie wszystko policzyć tylko jak kolega wcześniej pisał nie zaprzyjaźniaj się z ZUSen i Fiskusem.


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
WyÅ›wietl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 88 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
TechnologiÄ™ dostarcza phpBB