Trzoda-Chlewna - Forum • Wyświetl temat - Przerób świnie na kiełbasę, a zobaczysz wtedy kasę.
Indeks witryny Indeks witryny



terraexim

a-one baner


zuromin
Regulamin FORUM >>
Dzisiaj jest wtorek 16 kwie 2024, 23:46

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: środa 07 lis 2007, 07:12 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2007, 21:18
Posty: 294
Do: PORAZKA

.
2 tony tygodniowo na targu? To nie realne. Ale 2 tony mięsa to 40 świń. To jest raczej pomysł dla tych którz produkują 10 -20 miesięcznie. Z tą ilością trzech świń u mnie to troszkę nie trafiłeś, ale nie będę tego rozwijał.
Swoją drogą to nie wiem dlaczego tak bardzo się przyczepiles tego targu? Sam pewnie tam sprzedajesz i boisz sie konkurencji?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 07 lis 2007, 21:43 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 maja 2007, 20:00
Posty: 89
Lokalizacja: pleszew
do corvina rozumiem że jeśli nie na targu to do sklepów mięsnych będziesz zawoził może do dudy ,a może do sokołowa ,jest jeszcze kilka mniejszych, które należą do lokalnych zakładów napewno ci wezmą przecież drewno do lasu też możesz zawieżc. Oczywiscie możesz miec jakiegos kolegę ze sklepem typu mydło i powidło on ci weżmie a po tygodniu połowe odda zzieleniałą tak przedsię biorczy człowiek jak ty zapewne zaraz fermę lisów otworzy w celu skarmiania w/w zieleniny a obok fermy zakład kuśnierski i wtedy już całkiem spokojnie będziesz mógł z czapkami z lisa jechac na targ i robić mi konkurencję pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 07 lis 2007, 23:43 
Offline

Rejestracja: piątek 21 wrz 2007, 11:39
Posty: 72
Lokalizacja: xxxxxxxxxxxxxxxx
dobrze napisane ,no nareszcie ktoś z poczuciem humoru :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 08 lis 2007, 18:27 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2007, 21:18
Posty: 294
Porażka tak się zastanawiam kim może być tak bystry człowiek. Ja mam z czego żyć bo świnie to tylko jedna z moich działalności. Myślę że takie pomysły mogą komuś pomóc bardziej niż twoje krytyczne i zniechęcające uwagi. Może lepiej sam daj jakiś pomysł co robić z świnkami by do nich nie dokładać, chyba że potrafisz tylko krytykować


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 08 lis 2007, 19:24 
Offline

Rejestracja: niedziela 05 sie 2007, 15:14
Posty: 605
Lokalizacja: woj. lodzkie
u nas byl jeden taki co bil swoje swiniaki i sprzedawal miecho i co ? po tygodniu juz go odwiedzil sanepid i skarbowka . Dobrze to on na tym nie wyszedl ale jak ktos chce niech prubuje, powodzenia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 11 lis 2007, 20:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 maja 2007, 22:17
Posty: 3339
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Grupa-P ... 72989.html

troche stare ale pogladowe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 11 lis 2007, 21:14 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 lis 2007, 15:08
Posty: 313
Porażka!!! Dobre naprawde dobre !!!
rozbawiles mnie tą czapką z lisa!!
ładnie zwiezle i na tema!!
Pozdrawiam!!!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 12 lis 2007, 13:02 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 maja 2007, 20:05
Posty: 31
Lokalizacja: wielkopolska
do corvina twoje pomysły nie są najlepsze ale z twoją matematyką to już jest tragicznie bo 2 tony mięsa to nie 40 świń tylko20 chyba że ty sprzedajesz warchlaki a nie tuczniki do uboju


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 12 lis 2007, 20:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 maja 2007, 22:17
Posty: 3339
tu jest mowa o 2t miesa a nie masy wbc lub zywej

czyli jak masz 40 swin czyli 4t zywej 4t x 0.8 = 3.2 wbc i z tego 55% mięsa to wychodzi na 1,76t samego miesa.





pozdrowienia


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 13 lis 2007, 18:48 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2007, 21:18
Posty: 294
Monika ty lepiej już sprzedawaj te warchlaki i licz te pieniądze które zarabiasz na chlopach. Jak ty nie wiesz ile jest mięsa w świni to po co się udzielasz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 13 lis 2007, 20:59 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 maja 2007, 20:00
Posty: 89
Lokalizacja: pleszew
muchozol jak zwykle błysnąłeś ja tak sobie myślę że ze świni to chyba się jeszcze jakieś wyroby robi ale może się mylę ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 13 lis 2007, 21:27 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 lis 2007, 15:08
Posty: 313
Własnie! Ciekaw jestem ile % z tucznika trafia do zakladu utylizacji??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 13 lis 2007, 21:49 
Offline

Rejestracja: środa 01 sie 2007, 14:26
Posty: 13
ostatnio poleciał cały bo zak.wet stwierdził chorobe ogulnoustrojową i jeszcze trzeba zaplacic za utylizacje rolnik powinien byc obdazony 6zmyslem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 15 lis 2007, 08:52 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2007, 21:18
Posty: 294
DO PORAŻKA

Ty znów się udzielasz ze swoimi głupimi komentarzami. My mówimy o mięsie a ty o podrobach.
Przeczytaj - Pomyśl - Przeczytaj- Pomyś - ugryż się w język bo i tak nic mądrego nie napiszesz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 15 lis 2007, 21:54 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 maja 2007, 20:00
Posty: 89
Lokalizacja: pleszew
dobra rada myślę, że powinieneś się do niej zastosować zanim wpadniesz na następny supergenialny pomysł typu sprzedaż mięsa na targu czy wysokowydajny tucz oparty na zlewkach ,jest tego więcej ale cóż fantaści też muszą być na tym świecie, pozdrawiam cię serdecznie mój mądry inaczej przyjacielu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 15 lis 2007, 22:30 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 lis 2007, 15:08
Posty: 313
Karmieni zlewkami bardzo dobry pomysl -efekty byly by oszalamiające!!!!
A tak serio to chyba w UE to zostalo zakazane w 1980 rok w zwiazku z walka z pryszczycą!! W kazdej kontroli jaką mialem z PIW zawsze byl podpunkt dotyczący karmienia zlewkami!!!!!!!!
Zresztą nawet nie ma co tego tematu rozwijac bo nie jest w najmniejszym % trafiaony co do tematu ciecia kosztów tuczu!!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 16 lis 2007, 09:43 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 20 sie 2007, 19:04
Posty: 323
pomysl na oplacalnosc
wypuscic swinie niech zywja sie na polach sasiadow jak dorosna to sprzedac nawet po 2 zl bedzie oplacalnosc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 16 lis 2007, 18:28 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2007, 21:18
Posty: 294
Droga Porażko.
Przecież ja nie mówię tobie jak masz karmić świnie. Dla mnie to możesz nazywać się Duda , mieć 10 baniek na koncie i karmić świnie w Hiltonie kawiorem. Skończmy już temat bo naprawdę staje się nudny.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 08 gru 2007, 20:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 24 maja 2007, 21:32
Posty: 661
Lokalizacja: ŁÓDZKIE
corvina
sprawdz poczte prosze


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 24 sty 2008, 22:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 28 gru 2007, 18:58
Posty: 188
Lokalizacja: Podlaskie
andrzej-guzik pisze:
jak nie bedzie swiń to sobie sprowadzą
tak zgadza sie, bedzie tak do casu mocnej złotówki. :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 21 kwie 2008, 08:04 
Offline

Rejestracja: czwartek 17 kwie 2008, 15:01
Posty: 10
Dobrze by było, gdyby rolnicy sami mogli ubijać i przetwarzać mięso, ale nie pozwalają na to przepisy. Prawo stoi po stronie zakładów mięsnych. Nawet, gdybym chciał na własną odpowiedzialność zakupić u rolnika schab, szynkę itp, to nie może on mi tego sprzedać... Jak więc rolnik ma przejąć marżę przetwrców i pośredników, skoro nie może, nie ma prawa ubijać świń i sprzedawać mięsa?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 21 kwie 2008, 09:53 
Offline

Rejestracja: czwartek 27 mar 2008, 20:34
Posty: 238
Lokalizacja: kuj-pom.
ja sprzedaje zywe swinki znajomym ,tylko ze zaworze do ubojni i to kupujacy płaci za ubuj i juz jest bez marzy. a sprzedałem od jesieni 20 sztuk :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 wrz 2018, 23:10 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 lip 2007, 17:17
Posty: 196
Witam wszystkich kolegów po fachu. Nie zapytam co u Was bo wiem. Jak ten czas biegnie w 2007 napisałem ten temat. Dużo się zmieniło w tym czasie. Wnukowie przyszli na świat. Dziadziuś nie przeszkadzaj muszę zasiać kukurydzę na xboksie. Tak ogólnie to u niektórych wiele się zmieniło. Powstało przynajmniej u mnie w okolicy dużo nowych chlewni piękne nowoczesne budynki super wyposażone. Nie zapomnę słów koleżanki wiesz nic tak nie scala małżeństwa jak milionowy kredyt a ja wtedy myślałem że dzieci. Cóż się zmieniło kaszanka po 9 zł świnie właściwie już nie wiem po ile bo po ostatnich notowaniach na małej giełdzie znów spadek o kolejne 7 eurocentów. Pozdrawiam starych kamratów z którymi nie raz spieraliśmy się na różne tematy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 wrz 2018, 23:54 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 26 cze 2017, 22:37
Posty: 354
Co tu nie wiedzieć po ile świnie- w zasadzie cena krąży wokół tego samego pułapu od 20 lat.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 20 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB