Trzoda-Chlewna - Forum • WyÅ›wietl temat - Mam Pytanie
Indeks witryny Indeks witryny



terraexim

a-one baner


zuromin
Regulamin FORUM >>
Dzisiaj jest piÄ…tek 29 mar 2024, 13:00

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 TytuÅ‚: Mam Pytanie
Post: niedziela 17 sty 2010, 22:54 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 sty 2010, 22:51
Posty: 4
Witam mam pytanie .
Ile ze 100kg świniaka otrzymam kilogramów mięsa?? Chodzi mi o podział że np karkówki tyle i tyle , szynki tyle i tyle , schabu ....... itd.


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: niedziela 17 sty 2010, 23:02 
Offline

Rejestracja: czwartek 01 sty 1970, 02:00
Posty: 0
5 , 5 , 15 , 3 ,18 , 2 , 1 ,21


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: niedziela 17 sty 2010, 23:06 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 sty 2010, 22:51
Posty: 4
Dzięki , rozumiem że pierwsze 3 to karkówka , szynka i schab a dalej ..


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: niedziela 17 sty 2010, 23:14 
Offline

Rejestracja: czwartek 01 sty 1970, 02:00
Posty: 0
to był zart napisalem to dla jaj bo waga poszczegolnych elementow zalezy od wartosci genetycznej i wybicia swini jak rowniez miesnosci z tego co wiem to 100 kg tucznik da ok 55 kg czystego miesa


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: niedziela 17 sty 2010, 23:23 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 sty 2010, 22:51
Posty: 4
Ok przeszukałem cały już chyba net i wszedzie piszą że daje ok 55-60kg mięsa , a mi chodzi o to ile kg poszczególnego miesa w przybliżeniu .

Nie znam siÄ™ na tym

W życiu widziałem swiniaka 5 razy na oczy .

Jak toś ma takie info to proszę o odpowiedz ( nie musibyć dokładnie co do kilogram )


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: niedziela 17 sty 2010, 23:31 
Offline

Rejestracja: sobota 15 mar 2008, 20:20
Posty: 813
Lokalizacja: Lubelskie
Kup, zabij, rozpraw i zważ;) Cieżko bedzie chyba dowiedziec się na forym ile co waży, zazwyczaj nikt tego nie waży.


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: niedziela 17 sty 2010, 23:48 
Offline

Rejestracja: niedziela 05 sie 2007, 15:14
Posty: 605
Lokalizacja: woj. lodzkie
Dokladnie nikt tego nie wazy i swiniw swini nie rowna


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: poniedziaÅ‚ek 18 sty 2010, 01:03 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 lis 2007, 01:14
Posty: 463
Lokalizacja: radomskie
110 kilo = 10 kilo schabu z kością, 10 kilo szynki bez kości, 3 kilo łopatki bez kości, 3 kilo karkówki bez kości, 5 kilo żeberek, 6,5 kilo słoniny, reszty nie pamiętam. To oczywiście z przeciętnego wiejskiego prosiaka, z mięsnych będzie więcej. Pozdrowienia.


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: poniedziaÅ‚ek 18 sty 2010, 17:34 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 sty 2010, 22:51
Posty: 4
Dzięki wielkie , ogromnie mi pomogłeś.


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
WyÅ›wietl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
TechnologiÄ™ dostarcza phpBB