Trzoda-Chlewna - Forum
https://www.trzoda-chlewna.com.pl/forumN/

Mam Pytanie
https://www.trzoda-chlewna.com.pl/forumN/viewtopic.php?f=2&t=1628
Strona 1 z 1

Autor:  bejs [ niedziela 17 sty 2010, 22:54 ]
Tytuł:  Mam Pytanie

Witam mam pytanie .
Ile ze 100kg świniaka otrzymam kilogramów mięsa?? Chodzi mi o podział że np karkówki tyle i tyle , szynki tyle i tyle , schabu ....... itd.

Autor:  Gość [ niedziela 17 sty 2010, 23:02 ]
Tytuł: 

5 , 5 , 15 , 3 ,18 , 2 , 1 ,21

Autor:  bejs [ niedziela 17 sty 2010, 23:06 ]
Tytuł: 

Dzięki , rozumiem że pierwsze 3 to karkówka , szynka i schab a dalej ..

Autor:  Gość [ niedziela 17 sty 2010, 23:14 ]
Tytuł: 

to był zart napisalem to dla jaj bo waga poszczegolnych elementow zalezy od wartosci genetycznej i wybicia swini jak rowniez miesnosci z tego co wiem to 100 kg tucznik da ok 55 kg czystego miesa

Autor:  bejs [ niedziela 17 sty 2010, 23:23 ]
Tytuł: 

Ok przeszukałem cały już chyba net i wszedzie piszą że daje ok 55-60kg mięsa , a mi chodzi o to ile kg poszczególnego miesa w przybliżeniu .

Nie znam się na tym

W życiu widziałem swiniaka 5 razy na oczy .

Jak toś ma takie info to proszę o odpowiedz ( nie musibyć dokładnie co do kilogram )

Autor:  Bobo [ niedziela 17 sty 2010, 23:31 ]
Tytuł: 

Kup, zabij, rozpraw i zważ;) Cieżko bedzie chyba dowiedziec się na forym ile co waży, zazwyczaj nikt tego nie waży.

Autor:  Blazej [ niedziela 17 sty 2010, 23:48 ]
Tytuł: 

Dokladnie nikt tego nie wazy i swiniw swini nie rowna

Autor:  wetman [ poniedziałek 18 sty 2010, 01:03 ]
Tytuł: 

110 kilo = 10 kilo schabu z kością, 10 kilo szynki bez kości, 3 kilo łopatki bez kości, 3 kilo karkówki bez kości, 5 kilo żeberek, 6,5 kilo słoniny, reszty nie pamiętam. To oczywiście z przeciętnego wiejskiego prosiaka, z mięsnych będzie więcej. Pozdrowienia.

Autor:  bejs [ poniedziałek 18 sty 2010, 17:34 ]
Tytuł: 

Dzięki wielkie , ogromnie mi pomogłeś.

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+2godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/