Indeks witryny Indeks witryny



a-one

zuromin
Regulamin FORUM >>
Dzisiaj jest sobota 08 sie 2020, 07:32

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ] 
Autor Wiadomo┼Ť─ç
 Tytu┼é:
Post: wtorek 04 maja 2010, 20:30 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2007, 08:45
Posty: 2331
Lokalizacja: szamotuły
Wojtku masz racje makuch jest gorzki !!!! ale w granicach rozs─ůdku nie wplynie na smakowitosc paszy


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: ┼Ťroda 05 maja 2010, 18:50 
Offline
Awatar u┼╝ytkownika

Rejestracja: wtorek 25 mar 2008, 19:41
Posty: 711
Lokalizacja: ┼Ül─ůskie
maciek* pisze:
Wojtku masz racje makuch jest gorzki !!!! ale w granicach rozs─ůdku nie wplynie na smakowitosc paszy

To jakie sa te granice?? 5%??


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: ┼Ťroda 05 maja 2010, 19:51 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2007, 08:45
Posty: 2331
Lokalizacja: szamotuły
no ja bym wiecej sie nie zdecydowal dodac !!!!! gora 7 %


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: ┼Ťroda 24 lip 2013, 13:39 
Offline

Rejestracja: niedziela 30 gru 2007, 17:23
Posty: 15
To ile go mo┼╝na doda─ç zale┼╝y od wieku zwierz─ůt oraz od tego czy w paszy s─ů ju┼╝ jakie┼Ť niesmaczne rzeczy. Je┼╝eli dodasz jaki┼Ť smako┼éyk to mo┼╝esz ich troch─Ö oszuka─ç deko wi─Öcej sypn─ů─ç.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: ┼Ťroda 27 sie 2014, 22:18 
Offline
Awatar u┼╝ytkownika

Rejestracja: ┼Ťroda 05 gru 2012, 20:24
Posty: 222
Lokalizacja: WLKP
Mam pytanie co jest lepsze do trzody powy┼╝ej 60 kg makuch czy ┼Ťruta rzepakowa udzia┼é w paszy mia┼é by byc oko┼éo 3%. Kolega mi m├│wi┼é ze tylko ┼Ťruta bo makuch sie nie nadaje a ja znowu my┼Ťla┼éem ze jest odwrotnie.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: czwartek 28 sie 2014, 22:48 
Offline
Awatar u┼╝ytkownika

Rejestracja: ┼Ťroda 05 gru 2012, 20:24
Posty: 222
Lokalizacja: WLKP
Odpoczywacie po ┼╝niwach czy na wakacjach?????? Wypowie si─Ö kto┼Ť na ten temat.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: czwartek 28 sie 2014, 22:52 
Offline
Awatar u┼╝ytkownika

Rejestracja: czwartek 09 pa┼║ 2008, 23:05
Posty: 3293
Lokalizacja: łódzkie
Stosowa┼éem... Ci─Ö┼╝ko mi si─Ö wypowiedzie─ç na temat jaki┼Ť widocznych efekt├│w tuczu. Makuch bardziej dla byd┼éa, dla ┼Ťwi┼ä lepiej ┼Ťruta.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 31 sie 2014, 12:04 
Offline

Rejestracja: pi─ůtek 29 lis 2013, 19:44
Posty: 46
Czy ja wiem czy tak dla bydła. Z tłuszczem trzeba uważać.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 31 sie 2014, 12:49 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 maja 2007, 19:50
Posty: 1994
Lokalizacja: północne mazowsze
┼éusk─Ö z sezamu stosowali┼Ťcie ? ci─Ö┼╝ko znale┼║─ç informacje na ten temat


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: poniedzia┼éek 01 wrz 2014, 13:28 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 10 lut 2014, 13:07
Posty: 20
przy rozdrabnianiu makuchu rzepakowego elementy ┼Ťrutownika duzo szybciej sie zuzywaja niz przy zbo┼╝ach.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: pi─ůtek 12 wrz 2014, 09:58 
Offline
Awatar u┼╝ytkownika

Rejestracja: ┼Ťroda 05 gru 2012, 20:24
Posty: 222
Lokalizacja: WLKP
xfarmerx pisze:
przy rozdrabnianiu makuchu rzepakowego elementy ┼Ťrutownika duzo szybciej sie zuzywaja niz przy zbo┼╝ach.

No nie wiem jak ja ┼Ťrutuje wys┼éodki buraczane peletowane grube i d┼éugie jak palec to dopiero ┼Ťrutownik dostaje w dupe.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: pi─ůtek 12 wrz 2014, 21:43 
Offline

Rejestracja: czwartek 09 lut 2012, 19:01
Posty: 971
Dlatego ja rozdrabniam te grube wys┼éodki oddzielnie na b─ůku. Szkoda bijakowego z drobnymi sitami.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: pi─ůtek 12 wrz 2014, 22:40 
Offline
Awatar u┼╝ytkownika

Rejestracja: ┼Ťroda 05 gru 2012, 20:24
Posty: 222
Lokalizacja: WLKP
krzywy pisze:
Dlatego ja rozdrabniam te grube wys┼éodki oddzielnie na b─ůku. Szkoda bijakowego z drobnymi sitami.

No tak my┼Ťla┼éem ┼╝e to troch─Ö rozdrobni─ç no ale nie mam b─ůka ani czego┼Ť podobnego, a w┼éa┼Ťnie szkoda ┼Ťrutownika, mam gniotownik ale czy to pomo┼╝e co┼Ť bym musia┼é patrze─ç.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 14 wrz 2014, 12:15 
Offline
Awatar u┼╝ytkownika

Rejestracja: ┼Ťroda 05 gru 2012, 20:24
Posty: 222
Lokalizacja: WLKP
Nie pr├│bujcie przez gniotownik bo to tylko niepotrzebna robota te odtykanie :lol:


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 14 wrz 2014, 21:33 
Offline

Rejestracja: ┼Ťroda 18 sty 2012, 21:57
Posty: 3070
rzepak ziarno bardzo ladnie sie rozgniata lepiej niz zboze 2 do 3% w paszy


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: poniedzia┼éek 15 wrz 2014, 08:42 
Offline

Rejestracja: ┼Ťroda 23 mar 2011, 11:32
Posty: 1600
Lokalizacja: wlkp
Stanis┼éaw z tego co pisa┼ée┼Ť o mi─Ösno┼Ťci swoich ┼Ťwi┼ä to nie za bardzo u Ciebie po tym rzepaku.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: poniedzia┼éek 15 wrz 2014, 12:27 
Offline

Rejestracja: ┼Ťroda 18 sty 2012, 21:57
Posty: 3070
to nie wina rzepaku ale pewnej firmy ktora oszukiwala koncentrat Przez 4 miesiace miesnosc podniosla sie o 5% a bedzie lepiej . Tylko po co ,za 4,5zl


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: poniedzia┼éek 15 wrz 2014, 20:10 
Offline

Rejestracja: ┼Ťroda 23 mar 2011, 11:32
Posty: 1600
Lokalizacja: wlkp
A z czym oszukiwali, ┼╝e a┼╝ taka r├│┼╝nica? Mo┼╝e po to ┼╝eby po cztery nie dosta─ç?


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: pi─ůtek 15 maja 2015, 17:50 
Offline

Rejestracja: pi─ůtek 20 lis 2009, 18:36
Posty: 661
Lokalizacja: wlkp
mam pytanie jaka jest r├│┼╝nica w sk┼éadzie miedzy ┼Ťrut─ů rzepakow─ů a makuchem rzepakowym ,kt├│re bardziej strawne
i kt├│ry olej rzepakowy bardziej strawny ten wyciskany na zimno czy pod temperatur─ů


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 17 maja 2015, 18:32 
Offline
Awatar u┼╝ytkownika

Rejestracja: czwartek 15 pa┼║ 2009, 11:45
Posty: 5564
kalu┼Ť pisze:
mam pytanie jaka jest r├│┼╝nica w sk┼éadzie miedzy ┼Ťrut─ů rzepakow─ů a makuchem rzepakowym ,kt├│re bardziej strawne
i kt├│ry olej rzepakowy bardziej strawny ten wyciskany na zimno czy pod temperatur─ů


przestaw si─Ö na ┼Ťrut─Ö sojow─ů ,lepsza ,lepsza.lepsza.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 17 maja 2015, 19:43 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 24 gru 2012, 03:47
Posty: 1218
Lokalizacja: wlkp
Z makuchem jak z ┼╝ytem w paszy. Teoretycznie mo┼╝na da─ç 50% (dodatk├│w bia┼ékowych), wszyscy ┼╝ywieniowcy powtarzaj─ů ┼╝eby udzia┼é ┼╝adnego ze sk┼éadnik├│w nie przekracza┼é 50%, ale w praktyce jak z ┼╝ytem, 20%, albo do 20% wr─Öcz po┼╝─ůdane, powy┼╝ej zaczyna si─Ö zjazd w d├│┼é. Soja lepsza ale dro┼╝sza...


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 17 maja 2015, 19:54 
Offline

Rejestracja: pi─ůtek 04 lut 2011, 18:37
Posty: 2593
Każdemu z żywieniowców z takim tekstem............. żeby udział żadnego ze składników nie przekraczał 50% ,..................... na dzień dzisiejszy możesz najmocniej zapierdol....i..............ć kopa w dupeeee i wysłać do szkoły ponieważ widać jasno że napewno się w szkole nie uczył.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Wy┼Ťwietl posty nie starsze ni┼╝:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

U┼╝ytkownicy przegl─ůdaj─ůcy to forum: Obecnie na forum nie ma ┼╝adnego zarejestrowanego u┼╝ytkownika i 1 go┼Ť─ç


Nie mo┼╝esz tworzy─ç nowych temat├│w
Nie mo┼╝esz odpowiada─ç w tematach
Nie mo┼╝esz zmienia─ç swoich post├│w
Nie mo┼╝esz usuwa─ç swoich post├│w
Nie mo┼╝esz dodawa─ç za┼é─ůcznik├│w

Szukaj:
Przejd┼║ do:  
Technologi─Ö dostarcza phpBB