Trzoda-Chlewna - Forum • WyÅ›wietl temat - Makuch rzepakowy - jakie efekty tuczu?
Indeks witryny Indeks witryny



terraexim

a-one baner


zuromin
Regulamin FORUM >>
Dzisiaj jest czwartek 28 mar 2024, 12:30

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziaÅ‚ek 15 wrz 2014, 08:42 
Offline

Rejestracja: środa 23 mar 2011, 11:32
Posty: 1614
Lokalizacja: wlkp
Stanisław z tego co pisałeś o mięsności swoich świń to nie za bardzo u Ciebie po tym rzepaku.


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
Post: poniedziaÅ‚ek 15 wrz 2014, 12:27 
Offline

Rejestracja: środa 18 sty 2012, 21:57
Posty: 3302
to nie wina rzepaku ale pewnej firmy ktora oszukiwala koncentrat Przez 4 miesiace miesnosc podniosla sie o 5% a bedzie lepiej . Tylko po co ,za 4,5zl


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
Post: poniedziaÅ‚ek 15 wrz 2014, 20:10 
Offline

Rejestracja: środa 23 mar 2011, 11:32
Posty: 1614
Lokalizacja: wlkp
A z czym oszukiwali, że aż taka różnica? Może po to żeby po cztery nie dostać?


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
Post: piÄ…tek 15 maja 2015, 17:50 
Offline

Rejestracja: piÄ…tek 20 lis 2009, 18:36
Posty: 661
Lokalizacja: wlkp
mam pytanie jaka jest różnica w składzie miedzy śrutą rzepakową a makuchem rzepakowym ,które bardziej strawne
i który olej rzepakowy bardziej strawny ten wyciskany na zimno czy pod temperaturą


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
Post: niedziela 17 maja 2015, 18:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 15 paź 2009, 11:45
Posty: 6025
kaluÅ› pisze:
mam pytanie jaka jest różnica w składzie miedzy śrutą rzepakową a makuchem rzepakowym ,które bardziej strawne
i który olej rzepakowy bardziej strawny ten wyciskany na zimno czy pod temperaturą


przestaw się na śrutę sojową ,lepsza ,lepsza.lepsza.


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
Post: niedziela 17 maja 2015, 19:43 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 24 gru 2012, 03:47
Posty: 1295
Lokalizacja: wlkp
Z makuchem jak z żytem w paszy. Teoretycznie można dać 50% (dodatków białkowych), wszyscy żywieniowcy powtarzają żeby udział żadnego ze składników nie przekraczał 50%, ale w praktyce jak z żytem, 20%, albo do 20% wręcz pożądane, powyżej zaczyna się zjazd w dół. Soja lepsza ale droższa...


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
Post: niedziela 17 maja 2015, 19:54 
Offline

Rejestracja: piÄ…tek 04 lut 2011, 18:37
Posty: 2899
Każdemu z żywieniowców z takim tekstem............. żeby udział żadnego ze składników nie przekraczał 50% ,..................... na dzień dzisiejszy możesz najmocniej zapierdol....i..............ć kopa w dupeeee i wysłać do szkoły ponieważ widać jasno że napewno się w szkole nie uczył.


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
WyÅ›wietl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
TechnologiÄ™ dostarcza phpBB