Trzoda-Chlewna - Forum
https://www.trzoda-chlewna.com.pl/forumN/

substancje zapachowe
https://www.trzoda-chlewna.com.pl/forumN/viewtopic.php?f=6&t=1426
Strona 1 z 1

Autor:  jacek 177 [ piątek 23 paź 2009, 22:32 ]
Tytuł: 

KRZYSZTOF11 pisze:
Wrócę do zapachów i aromatów bardziej działają na klienta niż na świnie.
święta prawda to jest chwyt marketingowy na to się łapali kiedyś rolnicy dziś jeszcze znam takich co sprawdzają zapach,kolor zależy kto czego szuka, kolorowanki,drogerii, czy porządnej paszy

Autor:  jarek45 [ niedziela 25 paź 2009, 19:52 ]
Tytuł: 

Witam wszystkich:)))) i mam pytanko. Mam dostęp do taniego łubinu słodkiego, jak to się ma w żywieniu trzody? ile tego można stosować w mieszankach? i czy jast sens? w to się bawić?
Czekam na podpowiedz i odpowiedz. Pozdrawiam.

Autor:  Robek [ niedziela 25 paź 2009, 20:20 ]
Tytuł: 

jarek45 pisze:
Witam wszystkich:)))) i mam pytanko. Mam dostęp do taniego łubinu słodkiego, jak to się ma w żywieniu trzody? ile tego można stosować w mieszankach? i czy jast sens? w to się bawić?
Czekam na podpowiedz i odpowiedz. Pozdrawiam.

A nie mogłeś tego zapytania umieścić niżej tylko zaśmiecasz forum !
Dwie zakładki niżej masz odpowiedź na swoje pytanie tylko najpierw musisz określić jaki to gatunek : żółty, biały czy wąskolistny ,określenie słodki znaczy tylko tyle że to łubin o obniżonej zawartości alkaloidów z przeznaczeniem na nasiona(gorzkie odmiany przeznaczone są na zielonkę) i nic więcej , najlepiej zapytać jak konkretna odmiana się nazywa ! A tak w ogóle to wpisz w wyszukiwarkę hasło łubin i masz co czytać przez kilka godzin !

Autor:  sentimo [ niedziela 25 paź 2009, 21:06 ]
Tytuł: 

No to z zapachami jesteśmy w punkcie wyjścia. Jedni twierdzą, że mają wielkie znaczenie, drudzy że żadne. Czyżby racja była gdzieś pośrodku?

Autor:  jacek 177 [ niedziela 25 paź 2009, 21:35 ]
Tytuł: 

sentimo pisze:
No to z zapachami jesteśmy w punkcie wyjścia. Jedni twierdzą, że mają wielkie znaczenie, drudzy że żadne. Czyżby racja była gdzieś pośrodku?
ja z własnego doświadczenia mogę Ci powiedzieć,że zapach jak najbardziej u prosiąt przy losze ma to być takie źródło wabiące prosięta z tym się zgadzam, jednak bez przesady z tym zapachem a już na pewno,jestem przekonany że po tym nie jesteś w stanie poznać jakości tej paszy, od zapachu nie ma przyrostów ,mięsności itp. myślę że jest bardzo wiele ważniejszych aspektów które trzeba udoskonalać a to zostawmy firmom paszowym bo to jest markieting

Autor:  jarek45 [ poniedziałek 26 paź 2009, 21:00 ]
Tytuł: 

Robek pisze:
jarek45 pisze:
Witam wszystkich:)))) i mam pytanko. Mam dostęp do taniego łubinu słodkiego, jak to się ma w żywieniu trzody? ile tego można stosować w mieszankach? i czy jast sens? w to się bawić?
Czekam na podpowiedz i odpowiedz. Pozdrawiam.

A nie mogłeś tego zapytania umieścić niżej tylko zaśmiecasz forum !
Dwie zakładki niżej masz odpowiedź na swoje pytanie tylko najpierw musisz określić jaki to gatunek : żółty, biały czy wąskolistny ,określenie słodki znaczy tylko tyle że to łubin o obniżonej zawartości alkaloidów z przeznaczeniem na nasiona(gorzkie odmiany przeznaczone są na zielonkę) i nic więcej , najlepiej zapytać jak konkretna odmiana się nazywa ! A tak w ogóle to wpisz w wyszukiwarkę hasło łubin i masz co czytać przez kilka godzin !

Bardzo dziękuję za odpowiedz i instrukcje.
to może moderator usunie te śmieci? sorry. :cry:

Autor:  treonik [ poniedziałek 26 paź 2009, 21:36 ]
Tytuł: 

tryptofan zbilansować panowie, tryptofan a prosiaki się zorientują i bedą rosnąć- ta magiczna wartość to 22%

jacek 177 pisze:
sentimo pisze:
No to z zapachami jesteśmy w punkcie wyjścia. Jedni twierdzą, że mają wielkie znaczenie, drudzy że żadne. Czyżby racja była gdzieś pośrodku?
ja z własnego doświadczenia mogę Ci powiedzieć,że zapach jak najbardziej u prosiąt przy losze ma to być takie źródło wabiące prosięta z tym się zgadzam, jednak bez przesady z tym zapachem a już na pewno,jestem przekonany że po tym nie jesteś w stanie poznać jakości tej paszy, od zapachu nie ma przyrostów ,mięsności itp. myślę że jest bardzo wiele ważniejszych aspektów które trzeba udoskonalać a to zostawmy firmom paszowym bo to jest markieting
:roll:

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+2godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/