Trzoda-Chlewna - Forum • WyÅ›wietl temat - Soja
Indeks witryny Indeks witryny



terraexim

a-one baner


zuromin
Regulamin FORUM >>
Dzisiaj jest czwartek 18 kwie 2024, 21:44

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ] 
Autor Wiadomość
 TytuÅ‚:
Post: poniedziaÅ‚ek 23 lis 2009, 20:19 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 maja 2007, 19:34
Posty: 637
Lokalizacja: wlkp
Panowie dajcie jakiś namiar na laboratorium w którym mogę zawiesc/wysłać próbkę soji aby mi okreslili poziom białka/ tylko rzetelnie!
najlepiej poznań /okolice


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: poniedziaÅ‚ek 23 lis 2009, 20:58 
Offline

Rejestracja: piÄ…tek 01 cze 2007, 23:58
Posty: 4700
Lokalizacja: kuj-pom
w firmie paszowej sano w sekowie powinni tobie zrobić takie badanie


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: poniedziaÅ‚ek 23 lis 2009, 22:28 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2007, 08:45
Posty: 2331
Lokalizacja: szamotuły
wiekszosc firm skupujacych zboza ma juz takie laboratorium w ktorym mozna okreslic poziom bialka


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: wtorek 23 mar 2010, 22:45 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 23 mar 2009, 22:04
Posty: 375
jeśli na worku jest napisane zawartość białka ogólnego powyżej 46% to jąka wartość brać pod uwagę przy układaniu dawek pokarmowych tą z norm żywieniowych która mówi że zawartość białka w tej soi wynosi 43% czy 46%?


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: wtorek 23 mar 2010, 23:00 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2007, 08:45
Posty: 2331
Lokalizacja: szamotuły
46%


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: wtorek 23 mar 2010, 23:02 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 23 mar 2009, 22:04
Posty: 375
to czemu normy podajÄ… 43% ?


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: wtorek 23 mar 2010, 23:24 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2007, 08:45
Posty: 2331
Lokalizacja: szamotuły
pisalem wyzej juz 43% jest to sruta LOW-PRO raczej juz nie dostepna w sprzedazy !!!! 46% śruta HI-PRO !!!! i napewno taka posiadasz


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: sobota 27 mar 2010, 22:52 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 kwie 2009, 21:34
Posty: 164
Jest jeszcze w sprzedaży susz kukurydziany po gorzelniany może ktoś ze specjalistów zabierze tu głos wiem tylko że jest bardzo podobny do soi.


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: niedziela 28 mar 2010, 20:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 04 cze 2007, 21:00
Posty: 634
Lokalizacja: --SUBKOWY
piszesz DDGS suszony wywar kukurydziany albo pszenny to plusy i minusy ostatnio dużo sie otym pisze w prasie rolniczej np.w Hoduj z Głową


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: wtorek 13 kwie 2010, 10:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 25 mar 2008, 19:41
Posty: 711
Lokalizacja: ÅšlÄ…skie
Wie ktoś moze gdzie by można kupić soje nie śrutowaną?? Bo tak pomyślałem ze bez problemu mógłbym ją samemu pośrutować...


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: wtorek 13 kwie 2010, 12:04 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2007, 08:45
Posty: 2331
Lokalizacja: szamotuły
z tego co mi wiadomo soja ktora przplywa do polski jest poekstratkcyjna sruta sojowa wiec jest poddawana jakiejsc obrubce i nie sadze zeby udalo sie ja kupic nie "srutowana" - Oni chyba tlocza z tego olej


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: wtorek 13 kwie 2010, 16:00 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 23 mar 2009, 22:04
Posty: 375
tak tłoczą olej spójsz sobie na zawrtość białka i tłuszczu w soji a wjej śrucie


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: poniedziaÅ‚ek 19 kwie 2010, 10:42 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 kwie 2009, 22:25
Posty: 140
Lokalizacja: Wielkopolska
Zwracam honor jest w ofercie nie tylko śruta 48% ale także śruta sojowa 52%. 48% jest to głównie śruta ze stanów. Brazylijska i Argentyńska jest uboższa w białko. Ja obecnie posiadam 48% z tym że jest ona bardziej pylista. Ale białko potwierdzałem w dwóch laboratoriach.


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: wtorek 23 lis 2010, 15:42 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 lis 2010, 15:37
Posty: 29
zainteresowanych paszami, prestarterami, dodatkami śrutą sojową itp. zapraszam 608 500 699


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
WyÅ›wietl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
TechnologiÄ™ dostarcza phpBB