Trzoda-Chlewna - Forum https://www.trzoda-chlewna.com.pl/forumN/ |
|
Soja https://www.trzoda-chlewna.com.pl/forumN/viewtopic.php?f=6&t=1548 |
Strona 1 z 1 |
Autor: | Don [ poniedziałek 23 lis 2009, 20:19 ] |
Tytuł: | |
Panowie dajcie jakiś namiar na laboratorium w którym mogę zawiesc/wysłać próbkę soji aby mi okreslili poziom białka/ tylko rzetelnie! najlepiej poznań /okolice |
Autor: | arek [ poniedziałek 23 lis 2009, 20:58 ] |
Tytuł: | |
w firmie paszowej sano w sekowie powinni tobie zrobić takie badanie |
Autor: | maciek* [ poniedziałek 23 lis 2009, 22:28 ] |
Tytuł: | |
wiekszosc firm skupujacych zboza ma juz takie laboratorium w ktorym mozna okreslic poziom bialka |
Autor: | Arek39 [ wtorek 23 mar 2010, 22:45 ] |
Tytuł: | |
jeśli na worku jest napisane zawartość białka ogólnego powyżej 46% to jąka wartość brać pod uwagę przy układaniu dawek pokarmowych tą z norm żywieniowych która mówi że zawartość białka w tej soi wynosi 43% czy 46%? |
Autor: | maciek* [ wtorek 23 mar 2010, 23:00 ] |
Tytuł: | |
46% |
Autor: | Arek39 [ wtorek 23 mar 2010, 23:02 ] |
Tytuł: | |
to czemu normy podają 43% ? |
Autor: | maciek* [ wtorek 23 mar 2010, 23:24 ] |
Tytuł: | |
pisalem wyzej juz 43% jest to sruta LOW-PRO raczej juz nie dostepna w sprzedazy !!!! 46% śruta HI-PRO !!!! i napewno taka posiadasz |
Autor: | KRZYSZTOF11 [ sobota 27 mar 2010, 22:52 ] |
Tytuł: | |
Jest jeszcze w sprzedaży susz kukurydziany po gorzelniany może ktoś ze specjalistów zabierze tu głos wiem tylko że jest bardzo podobny do soi. |
Autor: | marek mokwa [ niedziela 28 mar 2010, 20:36 ] |
Tytuł: | |
piszesz DDGS suszony wywar kukurydziany albo pszenny to plusy i minusy ostatnio dużo sie otym pisze w prasie rolniczej np.w Hoduj z Głową |
Autor: | WOJCIECH1236 [ wtorek 13 kwie 2010, 10:09 ] |
Tytuł: | |
Wie ktoś moze gdzie by można kupić soje nie śrutowaną?? Bo tak pomyślałem ze bez problemu mógłbym ją samemu pośrutować... |
Autor: | maciek* [ wtorek 13 kwie 2010, 12:04 ] |
Tytuł: | |
z tego co mi wiadomo soja ktora przplywa do polski jest poekstratkcyjna sruta sojowa wiec jest poddawana jakiejsc obrubce i nie sadze zeby udalo sie ja kupic nie "srutowana" - Oni chyba tlocza z tego olej |
Autor: | Arek39 [ wtorek 13 kwie 2010, 16:00 ] |
Tytuł: | |
tak tłoczą olej spójsz sobie na zawrtość białka i tłuszczu w soji a wjej śrucie |
Autor: | mcrobb [ poniedziałek 19 kwie 2010, 10:42 ] |
Tytuł: | |
Zwracam honor jest w ofercie nie tylko śruta 48% ale także śruta sojowa 52%. 48% jest to głównie śruta ze stanów. Brazylijska i Argentyńska jest uboższa w białko. Ja obecnie posiadam 48% z tym że jest ona bardziej pylista. Ale białko potwierdzałem w dwóch laboratoriach. |
Autor: | $$$$$ [ wtorek 23 lis 2010, 15:42 ] |
Tytuł: | |
zainteresowanych paszami, prestarterami, dodatkami śrutą sojową itp. zapraszam 608 500 699 |
Strona 1 z 1 | Strefa czasowa UTC+2godz. |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |