Trzoda-Chlewna - Forum
https://www.trzoda-chlewna.com.pl/forumN/

Soja
https://www.trzoda-chlewna.com.pl/forumN/viewtopic.php?f=6&t=1548
Strona 1 z 1

Autor:  Don [ poniedziałek 23 lis 2009, 20:19 ]
Tytuł: 

Panowie dajcie jakiś namiar na laboratorium w którym mogę zawiesc/wysłać próbkę soji aby mi okreslili poziom białka/ tylko rzetelnie!
najlepiej poznań /okolice

Autor:  arek [ poniedziałek 23 lis 2009, 20:58 ]
Tytuł: 

w firmie paszowej sano w sekowie powinni tobie zrobić takie badanie

Autor:  maciek* [ poniedziałek 23 lis 2009, 22:28 ]
Tytuł: 

wiekszosc firm skupujacych zboza ma juz takie laboratorium w ktorym mozna okreslic poziom bialka

Autor:  Arek39 [ wtorek 23 mar 2010, 22:45 ]
Tytuł: 

jeśli na worku jest napisane zawartość białka ogólnego powyżej 46% to jąka wartość brać pod uwagę przy układaniu dawek pokarmowych tą z norm żywieniowych która mówi że zawartość białka w tej soi wynosi 43% czy 46%?

Autor:  maciek* [ wtorek 23 mar 2010, 23:00 ]
Tytuł: 

46%

Autor:  Arek39 [ wtorek 23 mar 2010, 23:02 ]
Tytuł: 

to czemu normy podają 43% ?

Autor:  maciek* [ wtorek 23 mar 2010, 23:24 ]
Tytuł: 

pisalem wyzej juz 43% jest to sruta LOW-PRO raczej juz nie dostepna w sprzedazy !!!! 46% śruta HI-PRO !!!! i napewno taka posiadasz

Autor:  KRZYSZTOF11 [ sobota 27 mar 2010, 22:52 ]
Tytuł: 

Jest jeszcze w sprzedaży susz kukurydziany po gorzelniany może ktoś ze specjalistów zabierze tu głos wiem tylko że jest bardzo podobny do soi.

Autor:  marek mokwa [ niedziela 28 mar 2010, 20:36 ]
Tytuł: 

piszesz DDGS suszony wywar kukurydziany albo pszenny to plusy i minusy ostatnio dużo sie otym pisze w prasie rolniczej np.w Hoduj z Głową

Autor:  WOJCIECH1236 [ wtorek 13 kwie 2010, 10:09 ]
Tytuł: 

Wie ktoś moze gdzie by można kupić soje nie śrutowaną?? Bo tak pomyślałem ze bez problemu mógłbym ją samemu pośrutować...

Autor:  maciek* [ wtorek 13 kwie 2010, 12:04 ]
Tytuł: 

z tego co mi wiadomo soja ktora przplywa do polski jest poekstratkcyjna sruta sojowa wiec jest poddawana jakiejsc obrubce i nie sadze zeby udalo sie ja kupic nie "srutowana" - Oni chyba tlocza z tego olej

Autor:  Arek39 [ wtorek 13 kwie 2010, 16:00 ]
Tytuł: 

tak tłoczą olej spójsz sobie na zawrtość białka i tłuszczu w soji a wjej śrucie

Autor:  mcrobb [ poniedziałek 19 kwie 2010, 10:42 ]
Tytuł: 

Zwracam honor jest w ofercie nie tylko śruta 48% ale także śruta sojowa 52%. 48% jest to głównie śruta ze stanów. Brazylijska i Argentyńska jest uboższa w białko. Ja obecnie posiadam 48% z tym że jest ona bardziej pylista. Ale białko potwierdzałem w dwóch laboratoriach.

Autor:  $$$$$ [ wtorek 23 lis 2010, 15:42 ]
Tytuł: 

zainteresowanych paszami, prestarterami, dodatkami śrutą sojową itp. zapraszam 608 500 699

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+2godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/