Trzoda-Chlewna - Forum • Wyświetl temat - Rozdrabnianie chleba w żywieniu na mokro
Indeks witryny Indeks witryny



terraexim

a-one baner


zuromin
Regulamin FORUM >>
Dzisiaj jest piątek 29 mar 2024, 00:43

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota 22 cze 2013, 14:25 
Offline

Rejestracja: piątek 21 cze 2013, 17:15
Posty: 2
Mam pytanie do osób, które posiadają żywienie na mokro. W jaki sposób rozdrabniacie chleb? Jeśli można wiedzieć jakimi urządzeniami? Chodzi mi głównie o wydajną maszynę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 23 cze 2013, 13:50 
Offline

Rejestracja: sobota 09 kwie 2011, 19:50
Posty: 5786
Lokalizacja: Malopolska
Chlebuś w spotkaniu z wodą sam się rożdrobni , wystarczy folie ściągnąć


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 cze 2013, 19:46 
Offline

Rejestracja: piątek 21 cze 2013, 17:15
Posty: 2
Nie mam zamiaru zadawać wiaderkiem. Duża ilość chleba to już kłopot z namaczaniem. Około 5 do 7 ton dziennie. A duże kawałki mogą zablokować rury. Proszę o podpowiedzi


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 cze 2013, 07:21 
Offline

Rejestracja: środa 11 lut 2009, 23:06
Posty: 384
Stan ma racje tylko namaczanie chleba a 100% wyeliminuje zapchanie rur .Tych co znam robią tak i nie mają z tym problemu a jak chcesz porozmawiadz o szczegółach to zapraszam na priv.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 cze 2013, 18:58 
Offline

Rejestracja: wtorek 01 lut 2011, 18:12
Posty: 35
Lokalizacja: wielkopolska
Słyszałem , że najlepszym rozwiązaniem jest wysuszenie chlebka i rozdrobnienie go.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 cze 2014, 21:17 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 maja 2007, 19:50
Posty: 2013
Lokalizacja: północne mazowsze
czym ześrutować pieczywo ? może ma ktos jakies doswiadczenia w tym kierunku po ześrutowaniu mozna śmiało 30% w żywieniu na sucho zastosować tylko problem jest czym to efektywnie zmielić


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 cze 2014, 21:57 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lut 2008, 14:31
Posty: 2264
Też nad tym intensywnie myślałem bo mam możliwość kupna takiego pieczywa, ale nic mi sensownego do głowy mi nie przychodzi..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 23 cze 2014, 00:01 
Offline

Rejestracja: środa 29 paź 2008, 17:55
Posty: 4618
Lokalizacja: mazowieckie
Kiedys byly takie rozdrabniacze ,, bak,, tym by poszlo.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 23 cze 2014, 00:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 15 paź 2009, 11:45
Posty: 6025
Ku..wa jak już chceta hlebem futrować to lihoo z WAMI!!!
trwoga to do ostateczności.
--------------wspułcujeee.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 23 cze 2014, 11:40 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lut 2008, 14:31
Posty: 2264
Narazie trwogi nie ma bo świnie dobrze stoją cenowo, zboża tanieją, ale poczekaj jak sytuacja się odwróci... Wtedy będzie płacz i lament... A chleb można już kupić za 300-400zł/t. Do tego kiszona kukurydza z własnych zbiorów i kto znajdzie tańsze komponenty w żywieniu na sucho?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 23 cze 2014, 15:06 
Offline

Rejestracja: piątek 04 lut 2011, 18:37
Posty: 2899
Sie zastanawiam jak obcykany powiatowy by do takiego chleba podszedł skoro nie można białka zwierzęcego podawać,a w chlebie jest spulchniacz-E-920, CELOWO PISZE E-920 bo co niektórzy dziś mogą mieć obrzydzenie na kolację :D :D :D :D :D.
Ponadto chleb jest rajem dla grzybów,a na koniec jeszcze rozporządzenie zakazujące stosowania odpadków pochodzenia kuchennego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 sie 2014, 22:03 
Offline

Rejestracja: środa 01 paź 2008, 11:44
Posty: 59
Lokalizacja: sieradzkie
Chleb po wysuszeniu rozdrobnisz gniotownikiem walcowym jak bułkę tartą

A chleb to oszczędność ja namaczam serwatką i rosną rewelacyjnie szczególnie po ciemnym pieczywie z ziarnami


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 sie 2014, 10:31 
Offline

Rejestracja: niedziela 10 sie 2014, 22:19
Posty: 1
Witam,

pracuję w sortowni produktów ubocznych z przemysłu piekarniczo-cukierniczego. Gdyby ktoś był zainteresowany regularnymi dostawami wysokiej jakości produktów (mamy różne grupy asortymentowe), zapraszam na priva


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 14 sie 2014, 22:54 
Offline

Rejestracja: środa 31 paź 2012, 22:57
Posty: 223
Lokalizacja: Łódzkie
A co sądzicie o surowym cieście ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB