Indeks witryny Indeks witryny


terraexim

a-one

terraexim

zuromin Allcid
Regulamin FORUM >>
Dzisiaj jest czwartek 07 lip 2022, 19:30

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 870 ]  Przejd┼║ na stron─Ö Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Nast─Öpna
Autor Wiadomo┼Ť─ç
Post: czwartek 12 sty 2017, 21:11 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lut 2008, 14:31
Posty: 2264
Z silosu wybiera si─Ö bardzo dobrze.. Gorzej w koszu zasypowym... jednak 36% wilgotno┼Ťci lubi si─Ö skawali─ç..


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 15 sty 2017, 00:36 
Offline
Awatar u┼╝ytkownika

Rejestracja: czwartek 24 gru 2009, 00:44
Posty: 656
Lokalizacja: Kujawsko-Pomorskie
Siał ktos kuku Combi z euralisu? macie jakies sprawdzone odmiany?


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 15 sty 2017, 10:59 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lut 2008, 14:31
Posty: 2264
W zesz┼éym roku z Euralisu najwy┼╝ej plonowal Zorion.. W do┼Ťwiadczeniach 17,4 t/ha przy wilgotno┼Ťci 31%..
U mnie w zeszłym roku odmiana Susann najlepiej plonowala z Saaten Union..


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 15 sty 2017, 19:15 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 lut 2011, 20:25
Posty: 204
monsanto dkc 3623 ponad 17 t u mnie


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 15 sty 2017, 19:56 
Offline

Rejestracja: wtorek 03 lis 2009, 20:15
Posty: 2800
Lokalizacja: lubelskie
Polecam tonacje polska odmian─Ö, w tym roku 14 t przy 25 wilgotno┼Ťci


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 15 sty 2017, 20:06 
Offline
Awatar u┼╝ytkownika

Rejestracja: czwartek 15 pa┼║ 2009, 11:45
Posty: 6026
Przestańta gadać o kukurydzy , to główny roznosiciel ASF-u.
Z urz─Ödu powinna by─ç zakazana w uprawie.
Gdzie so ministry ? 8)


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 15 sty 2017, 20:07 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lut 2008, 14:31
Posty: 2264
turbogrocho49 pisze:
Polecam tonacje polska odmian─Ö, w tym roku 14 t przy 25 wilgotno┼Ťci



Kiedy j─ů kosi┼ée┼Ť przy takiej wilgotno┼Ťci?


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 15 sty 2017, 21:10 
Offline
Awatar u┼╝ytkownika

Rejestracja: czwartek 24 gru 2009, 00:44
Posty: 656
Lokalizacja: Kujawsko-Pomorskie
szukam czegos wczesniejszego, ta susan ma 260-280 FAO. ile tego siałes na ha? kiedy młociłes?
DK 3623 260 FAO i dosc drogie...
a tej tonacji nie mam dostepnej u swojego dostawcy.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 15 sty 2017, 22:22 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lut 2008, 14:31
Posty: 2264
siałem ok 75 tys, ale na IV-V klasie... Na lepszej ziemi 80 tys można siać...

Kosiłem koło 10 października.. Mogłem jeszcze poczekać ze zbiorem, ale zasiałem jeszcze pszenżyto po tej kukurydzy..


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 15 sty 2017, 22:39 
Offline
Awatar u┼╝ytkownika

Rejestracja: czwartek 24 gru 2009, 00:44
Posty: 656
Lokalizacja: Kujawsko-Pomorskie
mi tego combi zalecaja 90 tys na III klasie, czy to nie za duzo? chce cos wczesnego aby szybko pszenice zasiac, ale widze, ze dosc szybko mlociles, wiec nie powinno byc problemow.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: poniedzia┼éek 16 sty 2017, 08:02 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lut 2008, 14:31
Posty: 2264
ALe wilgotno┼Ť─ç 36%, wi─Öc je┼╝eli sprzedajesz na mokro to co najmniej do 20 pa┼║dziernika trzeba by poczeka─ç...
Zależy jeszcze gdzie mieszkasz, bo ja na północy Mazowsza, więc te FAO trochę za duże jak dla mnie...


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: poniedzia┼éek 16 sty 2017, 11:24 
Offline

Rejestracja: wtorek 03 lis 2009, 20:15
Posty: 2800
Lokalizacja: lubelskie
Kazik pisze:
turbogrocho49 pisze:
Polecam tonacje polska odmian─Ö, w tym roku 14 t przy 25 wilgotno┼Ťci



Kiedy j─ů kosi┼ée┼Ť przy takiej wilgotno┼Ťci?

Koszona była przed 15 listopada


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: poniedzia┼éek 16 sty 2017, 14:48 
Offline
Awatar u┼╝ytkownika

Rejestracja: czwartek 24 gru 2009, 00:44
Posty: 656
Lokalizacja: Kujawsko-Pomorskie
tak myslalem, trzeba szukac czegos kolo 220 max 230...


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: wtorek 17 sty 2017, 12:07 
Offline

Rejestracja: wtorek 03 lis 2009, 20:15
Posty: 2800
Lokalizacja: lubelskie
Generalnie na polnocy polski powinno sia─ç si─Ö denty, na poludniu flinty


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: wtorek 17 sty 2017, 13:40 
Offline

Rejestracja: ┼Ťroda 29 pa┼║ 2008, 17:55
Posty: 4618
Lokalizacja: mazowieckie
A nie odwrotnie :shock:


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: ┼Ťroda 18 sty 2017, 11:26 
Offline

Rejestracja: wtorek 03 lis 2009, 20:15
Posty: 2800
Lokalizacja: lubelskie
Tak baraki masz racj─Ö, pomieszali mi si─Ö:) przy pisaniu


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: sobota 21 sty 2017, 21:19 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 lut 2011, 20:25
Posty: 204
od jakiej wagi i w jakiej ilo┼Ťci dajecie ccm? 30 kg prosiakom da┼éem 20% i sraj─ů troch─Ö lu┼╝niej ,da┼éem tylozyne ale nie zbyt pomaga


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: sobota 21 sty 2017, 23:19 
Offline

Rejestracja: sobota 15 mar 2008, 20:20
Posty: 813
Lokalizacja: Lubelskie
a co jeszcze dajesz i na czym robisz, premiks czy koncentrat? 20% to nie jest duzo


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 22 sty 2017, 14:52 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 lut 2011, 20:25
Posty: 204
30% j─Öczmie┼ä 30% pszenica 20% koncentrat na soji,20%ccm i troch─Ö zakwaszacza .wcze┼Ťniej dostawa┼éy p├│┼é na p├│l j─Öczmie┼ä pszenica


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 22 sty 2017, 15:08 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lut 2008, 14:31
Posty: 2264
Mo┼╝e za du┼╝o bialka?
Ile % bialka w koncentracie?
No i na pierwszy rzut oka wydaje mi się ze za mało wlokna w paszy..


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 22 sty 2017, 16:52 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 lut 2011, 20:25
Posty: 204
koncentrat 40% białka . zawsze tak daje . czyli to nie wina kiszonki?
/


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 22 sty 2017, 17:47 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lut 2008, 14:31
Posty: 2264
a ccm dobrej jako┼Ťci, tzn. nie przyple┼Ťnia┼éy, nie grzeje si─Ö?
Jak lu┼║niej robi─ů to mo┼╝e jeszcze nie pow├│d do niepokoju..
Gorzej jak padnie co┼Ť... Mi te┼╝ wczoraj pad┼éa sztuka, i po sekcji wysz┼éa adenomatoza...
Tylozyna ok 5 dni, poźniej Dysantic 1kg/t i po kłopocie mam nadzieję...


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 22 sty 2017, 18:08 
Offline

Rejestracja: wtorek 03 lis 2009, 20:15
Posty: 2800
Lokalizacja: lubelskie
Po czym w sekcji wida─ç ze to adometoza


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 22 sty 2017, 18:32 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lut 2008, 14:31
Posty: 2264
Krew w jelitach..


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 22 sty 2017, 19:47 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 lut 2011, 20:25
Posty: 204
nie jestem ekspertem poniewa┼╝ robie to pierwszy raz ale wed┼éug mnie wygl─ůda bardzo dobrze pi─Ökny kolor ,sypki, ┼éadny zapach , w smaku lekko kwa┼Ťny . narazie nic nie pad┼éo ale boje si─Ö ┼╝e mo┼╝e sie to odbi─ç na zu┼╝yciu paszy i przyrostach


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 22 sty 2017, 20:08 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 maja 2007, 19:50
Posty: 2013
Lokalizacja: północne mazowsze
mo┼╝e za grubo ze┼Ťrutowany i nie trawi─ů ?


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 22 sty 2017, 20:09 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lut 2008, 14:31
Posty: 2264
A dużo jest niestrawionych kawałków kukurydzy w kale?


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: niedziela 22 sty 2017, 22:01 
Offline

Rejestracja: sobota 15 mar 2008, 20:20
Posty: 813
Lokalizacja: Lubelskie
Sprawdz białko w paszy.. Włókno bedzie w porzadku. Jakos w tym roku pszenice maja sporo białka. To jest dunczyk? Tylozyna 5 dni troche mało, albo dawka za mała??


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: poniedzia┼éek 23 sty 2017, 00:04 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 lut 2011, 20:25
Posty: 204
prosiak polski , podczas ┼Ťrutowania wydawa┼éo si─Ö drobno( m─ůka) jednak po wymieszaniu z innymi sk┼éadnikami wida─ç wyraznie wi─Öksze kawa┼éki a nawet po┼é├│wki ziarna , w kale dok┼éadnie nie sprawdza┼éem , jednak nie jest tak ┼╝e wszystkie sraj─ů jednakowo cz─Ö┼Ť─ç ma biegunke cz─Ö┼Ť─ç robi twardo ale wi─Ökszo┼Ť─ç tak po┼Ťrednio


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: poniedzia┼éek 23 sty 2017, 00:48 
Offline

Rejestracja: sobota 15 mar 2008, 20:20
Posty: 813
Lokalizacja: Lubelskie
Mo┼╝e po prostu zmiana paszy i przejdzie samo.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: poniedzia┼éek 23 sty 2017, 09:05 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lut 2008, 14:31
Posty: 2264
Adenomatoza w polskim chyba tak często nie występuje jak w duńczyku?
I wydaje mi się, że na podwyższone białko w paszy polski może agresywniej zareagować...
Bierz przedstawiciela z paszówki, który Cię obsługuje, niech bada poziom białka w paszy...
U mnie był czas, że na starterze bez pszenicy od 30kg pasza miała 19% białka :shock:
Aż się zdziwiłem... Ale jęczmień miał wtedy 12,5%.. Nawet wtedy dunczyk się nie posrał..


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: poniedzia┼éek 23 sty 2017, 11:21 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 maja 2007, 19:50
Posty: 2013
Lokalizacja: północne mazowsze
ach ten du┼äczyk ... to chyba ju┼╝ jest nowy gatunek zwierz─ůt gospodarskich bo od ┼Ťwini r├│┼╝ni si─Ö diametralnie


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: poniedzia┼éek 23 sty 2017, 11:57 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lut 2008, 14:31
Posty: 2264
:D
A u Ciebie jak sie Danbred chowa? :)


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: poniedzia┼éek 23 sty 2017, 15:58 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 maja 2007, 19:50
Posty: 2013
Lokalizacja: północne mazowsze
w por├│wnaniu z krajow─ů genetyk─ů jest lepszy ale nie taki cudny jak ten du┼äski jak jest za du┼╝o bia┼éka w paszy to b─Öd─ů problemy przyrost dzienny 1,5 kg tez nie osi─ůga tak jak du┼äski ....


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 14:14 
Offline

Rejestracja: wtorek 03 lis 2009, 20:15
Posty: 2800
Lokalizacja: lubelskie
A kto ma na Duńczyku przyrosty po 1,5 kg. Moj najlepszy wynik to 1,16 kgna dobe, kilo na dobe to zawsze jest nie ma bata. Teraz mam polskiego, żywię jak dunczyka prosiak przyjechal 31 kg, i widzę ze przyrost tez będzie w granicach kilograma, ale to się okaże jak się sprzeda do czysta


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 15:00 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lut 2008, 14:31
Posty: 2264
M├│j najlepszy wynik to 1,17 kg wed┼éug wagi warchlaka w Danii (ostatnie wstawienie), ┼Ťrednia waga kabana 138 kg i zu┼╝ycie 2,84 przy wilgotno┼Ťci paszy 17%.. Co daje ok 2,70 w suchej masie...
Bior─ůc pod uwag─Ö ubytek w masie warchlaka jakie┼Ť 1,5 kg podczas transportu to wyjdzie przyrost pod 1,2 kg... i 2,80 zu┼╝ycie
Narazie to m├│j popisowy rzut :)


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 16:44 
Offline

Rejestracja: sobota 09 kwie 2011, 19:50
Posty: 5762
Lokalizacja: Malopolska
Z tak─ů dok┼éadno┼Ťci─ů to nawet aptekarze nie licz─ů :lol: :lol: :lol:


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: wtorek 14 lut 2017, 23:15 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 lut 2011, 20:25
Posty: 204
znalaz┼éem prawdopodobn─ů przyczyn─Ö biegunek i s┼éabszego dzia┼éania tylozyny, pozatyka┼éy mi sie poid┼éa i po wykr─Öceniu okaza┼éo si─Ö ┼╝e w rurach mam biofilm(br─ůzowe gluty) teraz pytanie jak to usun─ů─ç ?


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: ┼Ťroda 15 lut 2017, 06:44 
Offline

Rejestracja: niedziela 08 lis 2015, 21:19
Posty: 65
Lokalizacja: lubuskie
nadtlenek wodoru ci─ůgle. Ewentualnie jak nie ma zwierz─ůt to kwas solny


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: ┼Ťroda 15 lut 2017, 10:35 
Offline

Rejestracja: niedziela 24 sty 2016, 15:01
Posty: 26
Radził bym uważać z tym czyszczeniem instalacji wodnej
zawalonej syfem w obecno┼Ťci zwierz─ůt. W lepszym wypadku ci si─Ö posraj─ů a w gorszym to wiadomo. Sprawdzone na cid 2000.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: ┼Ťroda 15 lut 2017, 11:36 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lut 2008, 14:31
Posty: 2264
tom 20 ma racj─Ö.. nie czy┼Ť─ç instalacja w obecno┼Ťci zwierz─ůt bo b─Öd─ů zdycha─ç.. Ja tak czy┼Ťci┼éem w zesz┼éym roku to 5% upadk├│w przez kilka tygodni tuczu... Musisz odkr─Öca─ç smoczki i czy┼Ťci─ç r─Öcznie.... Jako┼Ť musisz doko┼äczy─ç rzut i dopiero po sprzeda┼╝y polecam kwas zaaplikowa─ç w rury na 3-4 dni niech postoi, wyczy┼Ťci i po┼║niej ka┼╝dym smoczkiem spuszcza─ç...
po takim czyszczeniu upadki zesz┼éy prawie do zera... Ale dozatronu ju┼╝ nie stosuj─Ö, bo w nast─Öpnym wstawieniu zacz─ů┼éem dawa─ç leki z wod─ů i zacz─Ö┼éy si─Ö zn├│w upadki... Nie wiem jaka jest przyczyna, ale od tamtej pory leki tylko w paszy i iniekcje...


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: ┼Ťroda 15 lut 2017, 11:40 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 22 wrz 2008, 17:42
Posty: 663
Lokalizacja: podlaskie
Ja du┼╝o paszy nie kr─Öc─Ö ale minimum raz do roku powiatowy mnie odwiedza i bierze pr├│bki pasz.
Pasze lecznicze nie ka┼╝dy mo┼╝e robi─ç :)
Jak to jest u was ? :)


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: ┼Ťroda 15 lut 2017, 12:28 
Offline

Rejestracja: niedziela 24 sty 2016, 15:01
Posty: 26
Kazik a ja my┼Ťla┼éem ┼╝e jestem odosobniony przypadkiem po podaniu tylozyny przez dosatron zdarza┼éy si─Ö upadki na ukochanego beztlenowca wi─Öc teraz do paszy i tiamulna.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: ┼Ťroda 15 lut 2017, 15:01 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lut 2008, 14:31
Posty: 2264
No widzisz...U mnie było to samo..

Mi jeszcze nigdy powiatowy żadnej paszy nie brał do badań...
Tylko ┼╝ywieniowiec bierze co jaki┼Ť czas, ┼╝e skontrolowa─ç parametry.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: ┼Ťroda 15 lut 2017, 17:40 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 22 wrz 2008, 17:42
Posty: 663
Lokalizacja: podlaskie
To macie tolerancyjnego powiatowego.
U mnie w okolicy mam znajomych kt├│rych tez systematycznie kontroluj─ů, tak┼╝e takie numery u nas zbytnio nie przechodz─ů.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: ┼Ťroda 15 lut 2017, 18:22 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lut 2008, 14:31
Posty: 2264
A to nie mozna antybiotykow do paszy dodawac?


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: ┼Ťroda 15 lut 2017, 18:36 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 22 wrz 2008, 17:42
Posty: 663
Lokalizacja: podlaskie
Wtedy robi─ç b─Ödziesz ju┼╝ pasz─Ö lecznicz─ů.
Powertuj jakie wymogi i przepisy wtedy obowi─ůzuj─ů :)


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: ┼Ťroda 15 lut 2017, 20:04 
Offline

Rejestracja: pi─ůtek 01 cze 2007, 23:58
Posty: 4537
Lokalizacja: kuj-pom
żadnej paszy leczniczej z własnym gospodarstwie robić nie możesz tylko zlecenie od weta dla paszarni i to nie każdej


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: ┼Ťroda 15 lut 2017, 20:20 
Offline

Rejestracja: czwartek 25 pa┼║ 2012, 15:19
Posty: 423
Kazik pisze:
A to nie mozna antybiotykow do paszy dodawac?


:shock: :shock: ciekaw jestem, ilu u┼╝ytkownik├│w tego forum r├│wnie co Kazio zaskoczonych jest tym faktem...
Mam nadziej─Ö Kazio, ┼╝e cho─ç o KARENCJI s┼éysza┼ée┼Ť i jej przestrzegasz.
Sk─ůd antybiotyki bierzesz, nawet wiedzie─ç nie chc─Ö...


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: ┼Ťroda 15 lut 2017, 22:11 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lut 2008, 14:31
Posty: 2264
Bezbarwny, Ty mo┼╝e lekarza masz na etacie i jeste┼Ť zapewne obeznany w przepisach o paszach leczniczych itp, a ja u siebie jestem sam lekarzem, wi─Öc wszystkiego mog─Ö nie wiedzie─ç.. U mnie lekarz tylko przyje┼╝d┼╝a robi─ç sekcj─Ö.. Ewentualnie ja zawo┼╝─Ö zw┼éoki do badania..
Karencji przestrzegam, spokojnie...A leki bior─Ö od sprawdzonych wet├│w, wi─Öc nie dramatyzuj :) Ciekawe kto z forum taki ┼Ťwi─Öty i leki do paszy dodaje, przestrzegaj─ůc przy tym tych wszystkich zasad dotycz─ůcych pasz leczniczych.. Tak samo jak ┼Ťrutownik z mieszalnikiem musi by─ç w oddzielnym pomieszczeniu ni┼╝ zbo┼╝e..


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Wy┼Ťwietl posty nie starsze ni┼╝:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 870 ]  Przejd┼║ na stron─Ö Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Nast─Öpna

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

U┼╝ytkownicy przegl─ůdaj─ůcy to forum: Obecnie na forum nie ma ┼╝adnego zarejestrowanego u┼╝ytkownika i 2 go┼Ťci


Nie mo┼╝esz tworzy─ç nowych temat├│w
Nie mo┼╝esz odpowiada─ç w tematach
Nie mo┼╝esz zmienia─ç swoich post├│w
Nie mo┼╝esz usuwa─ç swoich post├│w
Nie mo┼╝esz dodawa─ç za┼é─ůcznik├│w

Szukaj:
Przejd┼║ do:  
Technologi─Ö dostarcza phpBB