Indeks witryny Indeks witryny



a-one a-one

polnet zuromin blattin
Regulamin FORUM >>
Dzisiaj jest czwartek 27 lut 2020, 19:19

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 83 ]  Przejd┼║ na stron─Ö 1, 2  Nast─Öpna
Autor Wiadomo┼Ť─ç
Post: czwartek 06 lis 2008, 19:29 
Offline

Rejestracja: pi─ůtek 01 sie 2008, 10:10
Posty: 7
Lokalizacja: lubuskie
Witam wszystkich
Na pewno wszyscy forumowicze wype┼éniaj ksi─Ög─Ö rejestracji .Mam pytanie bo w┼éa┼Ťnie sprzeda┼éem swoje pierwsze prosiaki , nie mam na razie wielkiej hodowli (4 maciory) i sprzedaje prosiaki dla os├│b prywatnych ( gospodarzy). Zadzwoni┼éem do ARiMR w lubuskim ,Pani powiedzia┼éa mi, ┼╝e na tej karcie co wysy┼éam do nich, musz─ů by─ç podane dane osoby kt├│ra kupi┼éa prosiaki , adres zamieszkania , podpis itp. Czy u was jest tak samo ? Czy taka osoba prywatna mo┼╝e kupi─ç tylko jednego prosiaka( tak wynika z opisu na karcie)?
Pozdrawiam


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: wtorek 23 gru 2008, 12:37 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 22 gru 2008, 18:39
Posty: 8
Wype┼éniasz "Zg┼éoszenie zmiany stanu stada ┼Ťwi┼ä" je┼Ťli sprzedale┼Ť te prosiaki producentowi rolnemu ktory posiada nr siedziby stada wpisujesz go w odpowiedznie miejsce, w rubryce "uby┼éo sztuk" wpisujesz ilosc jaka sprzedales. W Pomorskim tak to sie wypelnia (o ile ktos to wype┼énia) :mrgreen: Pozdro!


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: wtorek 23 gru 2008, 19:37 
Offline

Rejestracja: pi─ůtek 01 cze 2007, 23:58
Posty: 4300
Lokalizacja: kuj-pom
chcialem tez zauwazyc ze te twoje prosiaki powinny miec kolczyki w uszach z twoim nr stada


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: wtorek 23 gru 2008, 19:43 
Offline

Rejestracja: niedziela 05 sie 2007, 15:14
Posty: 605
Lokalizacja: woj. lodzkie
albo tatua┼╝ jak kto woli :)


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: niedziela 04 sty 2009, 15:27 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 28 maja 2007, 22:28
Posty: 489
Lokalizacja: kujawsko pomorskie
z t─ů ksi─Ög─ů rejestracji to paranoja jeszce nigdy mi si─Ö nie zda┼╝y┼éo ┼╝ebym mia┼é taki stan jaki mam u siebie jak jest w agencji zawsze co┼Ť maj─ů pomotane z tymi liczbami ,,,,,,,,,,,


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: niedziela 04 sty 2009, 15:58 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2007, 08:45
Posty: 2331
Lokalizacja: szamotuły
bylem w piatek na uspojnianu danych w agencji okazalo sie roznica 200 szt a ksiege prowadze zetelnie , balagan w agencji mnostwo kartek naginelo , w ksiedze 220 pozycji stracilem 2 godziny z ich winy


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: niedziela 04 sty 2009, 19:56 
Offline

Rejestracja: niedziela 05 sie 2007, 15:14
Posty: 605
Lokalizacja: woj. lodzkie
O widz─Ö ze nie tylko ja mam taki problem
u mnie tez zawsze jest co┼Ť nie tak albo za du┼╝o albo za ma┼éo


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: niedziela 04 sty 2009, 20:45 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2007, 08:45
Posty: 2331
Lokalizacja: szamotuły
to jest w szystko wina pracownikow ARiMR gdyz w 2004 , 05 , 06 olewali IRZ i stad niespojnosc naszych danych z ich danymi = najprosciej mowic kartki szly do kosza!!!! z tym ze sami sie przyznaja ze maja balagan !!!!


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: niedziela 04 sty 2009, 22:39 
Offline

Rejestracja: pi─ůtek 01 cze 2007, 23:58
Posty: 4300
Lokalizacja: kuj-pom
powiem wam ze w kujawsko pomorskim stan agencyjny jest ponad 4,5mln swin a w danych weterynarji po pobraniu prob jest niespelna 1,5 mln sztuk to lepiej nie myslec jaki jest bajzel w tej materii


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: niedziela 04 sty 2009, 23:08 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2007, 08:45
Posty: 2331
Lokalizacja: szamotuły
arek jak pisalem wyzej u mnie tylko u mnie 200 szt za duzo a ja jakis wielki hodowca nie jestem :/ to jest niewyobrazalne co oni tam wyprawiaja !!! A od nas wymagaja bardzo duzej dokladnosci !!!! przy platnosciach obszarowych ??? ciekawe czy jak ja bym sie pomylil o 20 ha przeszlo by mi to plazem ????????????? to mialo byc pytanie retoryczne :(((((( Jak wymagaja to niech u siebie tez maja porzadek. Stara zasada chcesz wymagac, zacznij od siebie !!!


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 05 sty 2009, 11:07 
Offline

Rejestracja: niedziela 05 sie 2007, 15:14
Posty: 605
Lokalizacja: woj. lodzkie
Trafnie to ujo┼ée┼Ť Maciek
a podobno od tego roku mia┼éa ruszy─ç rejestracja przez internet wie kto┼Ť co┼Ť na ten temat?


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 05 sty 2009, 17:02 
Offline

Rejestracja: pi─ůtek 01 cze 2007, 23:58
Posty: 4300
Lokalizacja: kuj-pom
haslo mam i na tym koniec narazie cisza bydlo zglosisz trzody niestety nie no chyba ze od dzisiaj sie cos zmienilo


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 05 sty 2009, 18:16 
Offline

Rejestracja: czwartek 07 cze 2007, 19:07
Posty: 378
Lokalizacja: Kruszwica
Rejestracji ┼Ťwi┼ä jeszcze przez baaaardzo d┼éugi czas nie b─Ödzie mo┼╝na robi─ç drog─ů on-line.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 05 sty 2009, 18:24 
Offline

Rejestracja: czwartek 17 kwie 2008, 20:26
Posty: 246
Lokalizacja: War-Maz Lubawa
krims pisze:
Rejestracji ┼Ťwi┼ä jeszcze przez baaaardzo d┼éugi czas nie b─Ödzie mo┼╝na robi─ç drog─ů on-line.



dlaczego???


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 05 sty 2009, 20:58 
Offline

Rejestracja: czwartek 07 cze 2007, 19:07
Posty: 378
Lokalizacja: Kruszwica
*Adrian
Rozmawia┼éem jakie┼Ť 14 dni temu ze specjalist─ů od rejestracji. Agencja po prostu nie jest przygotowana do tego.
To co pisa┼é Maciek kilka post├│w wy┼╝ej o zagubieniu zg┼éosze┼ä r├│wnie┼╝ mnie dotyczy. Zbyt du┼╝o os├│b (starzyst├│w) przewija si─Ö przez Biura Obs┼éugi Klienta i oni po prostu odpuszczaj─ů sobie pewne czynno┼Ťci.
Ja na szcz─Ö┼Ťcie mam kole┼╝ank─Ö w Agencji, u kt├│rej wszystko za┼éatwiam.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 05 sty 2009, 21:38 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2007, 08:45
Posty: 2331
Lokalizacja: szamotuły
to tomek jestes sczesciarzem !!!!! a z tym internetem to mas zracje tam jest za duzy "BURDEL" siedzac tam dwie godziny i wyjasniajac siedzial starzystka ktora co 5 min miala jakis problem !!!!! i w ybijala ze skupienia pozostalych pracownikow !!!!!


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 05 sty 2009, 21:40 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2007, 08:45
Posty: 2331
Lokalizacja: szamotuły
i postanowilem ze zakladam ksiege zdawanych kartek i w biurze bede prosil o potwierdzenie odbioru !!!!! chocby dlatego ze znakowanie zwiezrzat moze wplywac na otrzymanie platnosci obszarowych , (odsyłam do nowego TOP AGRAR POLSKA ) ja nie mam zamiaru płacic za czyjes nygustwo !!!!


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 05 sty 2009, 21:45 
Offline

Rejestracja: pi─ůtek 01 cze 2007, 23:58
Posty: 4300
Lokalizacja: kuj-pom
mysle ze jak oni beda wiedzieli ze maja taki syf to tak szybko nie beda wymagali aby byl porzadek w rejestracji ale tez chyba bede sie musial udac do agencji i sprawdzic ile mam swinek na stanie


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 05 sty 2009, 22:45 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2007, 08:45
Posty: 2331
Lokalizacja: szamotuły
arek zapewniam ze duzo za duzo


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 05 sty 2009, 22:47 
Offline

Rejestracja: pi─ůtek 01 cze 2007, 23:58
Posty: 4300
Lokalizacja: kuj-pom
sprawdze i powiem wam jaka byla roznica a nie sprawdzalem jak tylko zaczelismy rejestracje czyli od samego poczatku


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: wtorek 06 sty 2009, 14:41 
Offline

Rejestracja: pi─ůtek 01 cze 2007, 23:58
Posty: 4300
Lokalizacja: kuj-pom
chlopaki nie jest zle mam tylko o 400 sztuk wiecej


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: wtorek 06 sty 2009, 17:43 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2007, 08:45
Posty: 2331
Lokalizacja: szamotuły
heheh tylko :))) brawa dla pracownikow ARiMR


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: wtorek 06 sty 2009, 18:36 
Offline

Rejestracja: czwartek 01 sty 1970, 02:00
Posty: 0
NAZBIERALI CYMBALOW I PLAC─ä IM KASE ZABY JEDEN Z DRUGIM ZAPLACIL Z 50 TYS ZL KARY ZA TAKIE BLEDY TO BY SIE NAUCZYLI PRACY I ODPOWIEDZIALNOSCI A Z RESZT─ä TA CALA AGENCJA I DOFINANSOWANIA TO JEDNA WIELKA SZOPKA JAK MOZNA BYLO COS TAK GLUPIEGO WYMYSLEC NIEDLUGO TO WIECEJ BEDZIE LUDZI DO KONTROLI NIZ DO PRACY A ROLNIK ZAMIAST PRACOWAC W GOSPODARSTWIE STOI JAK DUREN W KOLEJCE PO UNIJNE OCHLAPY. PROBLEM JEST W TYM ZE CI LUDZIE W AGENCJI TO W WIEKSZOSCI CIEMNOTA KTORA NIEMA POJECIA O CZYM MOWI A WIEKSZOSC ROLNIKOW TO STRASZNI NAIWNIACY KTORZY MYSL─ä ZE DOSTAN─ä COS ZA DARMO WSZYSTKO JEST FAJNIE DOPOKI NIEZACZN─ä SIE SZCZEGOLOWE KONTROLE , WOWCZAS NIE JEDEN POPLYNIE :lol:


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: wtorek 06 sty 2009, 18:39 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 maja 2007, 21:42
Posty: 125
to nie jest wina pracownikow ARiMR.....................
jezeli rzeznia nie zglasza uboju to tak jak by go nie było, system przyjmuje tylko urodzenia i stad roznice..................


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: wtorek 06 sty 2009, 19:28 
Offline

Rejestracja: wtorek 29 maja 2007, 08:45
Posty: 2331
Lokalizacja: szamotuły
lantier ja sam zglaszalem wszytskie ubytki ze stada !!!!


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: ┼Ťroda 07 sty 2009, 08:18 
Offline

Rejestracja: czwartek 07 cze 2007, 19:07
Posty: 378
Lokalizacja: Kruszwica
lantier
Je┼╝eli rze┼║nia nie zg┼éosi to wyst─Öpuje takie co┼Ť jak "niezgodno┼Ť─ç" z danymi. Tym rolnik ju┼╝ nie powinien si─Ö przejmowa─ç, poniewa┼╝ on dope┼éni┼é swoich formalno┼Ťci, Agencja ma to odnotowane w systemie i jedynie niech wtedy druga strona si─Ö martwi.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: ┼Ťroda 07 sty 2009, 10:01 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 maja 2007, 19:44
Posty: 16
zmiany liczebno┼Ťci stada w przypadku ┼Ťwi┼ä zg┼éasza tylko jedna ze stron transakcji dlatego je┼Ťli rolnik zg┼éosi sprzeda┼╝ to ubojnia nie musi zg┼éasza─ç uboju, a co do ba┼éaganu w agencji u mnie nie zgadza si─Ö o 257szt.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: ┼Ťroda 07 sty 2009, 13:12 
Offline

Rejestracja: czwartek 07 cze 2007, 19:07
Posty: 378
Lokalizacja: Kruszwica
michal18
Ka┼╝da ubojnia jest zobowi─ůzana do zg┼éaszania uboju. Rolnik mo┼╝e uzgodni─ç sobie z ubojni─ů jedynie przemieszczenie zwierz─ůt pomi─Ödzy stadami (czy nale┼╝y wykona─ç dwa zg┼éoszenia czy tylko jedno).


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: ┼Ťroda 11 lut 2009, 21:15 
Offline

Rejestracja: ┼Ťroda 11 lut 2009, 20:52
Posty: 1
Je┼╝eli chodzi o zg┼éaszanie zmiany stanu stada ┼Ťwi┼ä oraz dzia┼éania systemu Identyfikacji i Rejestracji Zwierz─ůt nale┼╝y Wam si─Ö ca┼éym szacunkiem ca┼ékiem spora gar┼Ť─ç podstawowych fakt├│w bez kt├│ych nie mo┼╝na przej┼Ť─ç oboj─Ötnie.
1. system identyfikacji i rejestracji zwierz─ůt (byd┼éo, owce, kozy i ┼Ťwinie) ma swoje pocz─ůtki w 2002 roku kiedy to rozpcz─Öto akcje pilota┼╝owe kolczykowania byd┼éa w ramach programu SAPARD a p├│┼║niej przekszta┼écona w Masow─ů Akcj─Ö Kolczykowania Byd┼éa (tzw. MAK),
2. MAK zosta┼éa zcedowana na ARiMR jak gdy┼╝ Ispekcja Weterynaryjna nawet nie chcia┼éa my┼Ťle┼ä o kolczykowaniu byd┼éa, a ARiMR ze wzgl─Ödu ┼╝e mia┼éa sie sta─ç agencj─ů p┼éatnicz─ů b─Ödzie te┼╝ prowadzi┼éa system IRZ,
3. jeżeli chodzi o wymogi zgłaszania , jest to wymóg ustawowy
4. na zg┼éoszeniach przemieszczenia do kwietnia 2007 wystarczy┼é tylko jeden podpis ze stron i ARiMR bez problemu wprowadza┼éa zg┼éoszenia , czekaj─ů─ç a┼╝ ┼éaskawie drugi rolnik (lub ubojnia) te┼╝ zg┼éosi kupno tej samej ilo┼Ťci zwierz─ůt, z t─ů sam─ů dat─ů, z tym samym numerem w oznakoaniu (co nigdy praktycznie nie nast─Öpowa┼éo), st─ůd takie nie┼Ťcis┼éo┼Ťci w bazie
5. je┼╝eli chodzi o INTERNET - to nie b─Ödzie on dzia┼éa┼é do czasu kiedy nie zostanie zmieniona ustawa o IRZ kt├│ra, jak wspomnia┼éem nak┼éada obowi─ůzek ok kwietnia 2007r podpis dw├│ch stron na zg┼éoszeniu przemieszczenia (jak to zrobi─ç przez internet?),
6. ARiMR obowi─ůzuje te┼╝ przepisy prawa, nie mo┼╝e tworzy─ç aplikacji internetowych kt├│re s─ů sprzeczne z obowi─ůzuj─ůcym prawem,
7. je┼╝eli chodzi o ba┼éagan w zg┼éoszeniach ┼Ťwi┼äskich to owszem jest, ale ARiMR ca┼éy czas z tym walczy ale dopuki sprzedaj─ůcy i kupuj─ůcy nie b─Öd─ů wykonywa─ç swoich obowi─ůzk├│w rzetelnie i terminowo tak d┼éugo b─Ödzie ba┼éagan.
Powiem tak ARiMR musi przyj─ů─ç wszystko co przyniesie rolnik, je┼╝eli jest ┼║le to trzeba wezwa─ç jednego i drugiego delikwenta i prosi─ç o wyja┼Ťnienia, kt├│re i tak s─ů kombinatorstwem rolnika zeby by┼éo dobrze a nie powiedzie─ç prawdy

Naprawde wprowadzenie cross compilance napewno wymusi bardziej powa┼╝ne podej┼Ťcei do sprawy, co zreszt─ů juz i tak wida─ç po kolejach w ARiMR i zg┼éoszeniach przemieszcze┼ä swi┼ä


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Post: poniedzia┼éek 08 cze 2009, 21:03 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 08 cze 2009, 20:53
Posty: 13
Od┼Ťwie┼╝─Ö lekko temat. Czy kto┼Ť z was wype┼énia ksi─Ög─Ö "multimedialnie". Chodzi mi o to czy piszecie na kompie np w Wordzie czy Open Ofice i drukujecie to co sze┼Ť─ç miesi─Öcy? Je┼Ťli tak to mo┼╝ecie podes┼éa─ç mi na pw wz├│r takiej strony lub ca┼éej ksi─Ögi?. Bardzo by┼ébym wdzi─Öczny i czekam na odpowiedzi :)

pozdrawiam :wink:


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: czwartek 17 wrz 2009, 21:46 
Offline

Rejestracja: pi─ůtek 12 pa┼║ 2007, 23:01
Posty: 11
Te┼╝ ch─Ötnie do┼é─ůczy┼é bym si─Ö do kolegi. Tak szczerze m├│wi─ůc to co do tego znakowania to trudno doj┼Ť─ç co lepiej, s─ůsiad nie znakuje wog├│le prosi─ůt m├│wi ┼╝e pie...li ca┼é─ů agencje, raz by┼éa u niego kontrola z agnecji i nic mu nie zroblili.

Ja tatuuje tatuownica 7mm prosiaki, ale tutaj

http://www.kolczyki-agencyjne.pl/1000-znakowanie-swin.php

teraz wyczytałem że można też kolczykowac ale czy kolczyk agencyjny jest lepszy od tatuażu?


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: sobota 19 wrz 2009, 20:56 
Offline

Rejestracja: niedziela 05 sie 2007, 15:14
Posty: 605
Lokalizacja: woj. lodzkie
ja tez mam tatuownice 7 mm i znakuje prosiaki problem tylko w tym ze czasami te numerki z ucha lubia sobie zniknac


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: sobota 19 wrz 2009, 21:11 
Offline

Rejestracja: pi─ůtek 01 cze 2007, 23:58
Posty: 4300
Lokalizacja: kuj-pom
my od roku kolczykujemy i jest ma┼éy problem bo nie wszyscy odbiorcy chc─ů mie─ç loszk─Ö z widocznym nr stada dlaczego nie wiem pyta┼éem ale tylko lekkim u┼Ťmiechem kwitowali odpowiedz


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: sobota 19 wrz 2009, 21:57 
Offline

Rejestracja: niedziela 05 sie 2007, 15:14
Posty: 605
Lokalizacja: woj. lodzkie
ja czasami bywam z prosiakami na rynku i tez jak ludziska zobacza ze numerowane to omijaja szerokim lukiem i tez nie mam pojecia czemu przeciez czy z nr czy bez rosnie tak samo :lol:


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 26 pa┼║ 2009, 21:26 
Offline

Rejestracja: niedziela 21 wrz 2008, 21:29
Posty: 31
Blazej pisze:
ja czasami bywam z prosiakami na rynku i tez jak ludziska zobacza ze numerowane to omijaja szerokim lukiem i tez nie mam pojecia czemu przeciez czy z nr czy bez rosnie tak samo :lol:

To bardzo proste, jesli kto┼Ť kupuje warhlaka z kilku chlewni to woli nie kolczkowanego. Bo przy sprzeda┼╝y ┼éaduje jak leci i wype┼énia kwitki te┼╝ jak leci. twoja kolczykowane musi wybiera─ç szuka─ç patrze─ç, zagl─ůda─ç, odczta─ç no i sprzeda─ç tak jak ma na kolczykach. bez kolczyk├│w ┼éatwiejsza robota.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 02 lis 2009, 18:31 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 02 lis 2009, 18:28
Posty: 111
Mam pytanie czy kto? ma ju? do?wiadczenia,kupi?em prosiaki z kolczykami i niewiem czy teraz mam jeszcze moim numerem numerowa? te? czy ten jeden ju? wystarczy


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 02 lis 2009, 19:25 
Offline

Rejestracja: pi─ůtek 01 cze 2007, 23:58
Posty: 4300
Lokalizacja: kuj-pom
wystarczy ten numer co jest przy sprzeda?y na kartce zg?oszeniowej do agencji s? trzy rubryki nr gospodarstwa i nr oznakowania zwierz?cia i tam wpiszesz nr z kolczyka


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 02 lis 2009, 19:53 
Offline

Rejestracja: pi─ůtek 01 cze 2007, 23:58
Posty: 4300
Lokalizacja: kuj-pom
wystarczy ten numer co jest przy sprzeda?y na kartce zg?oszeniowej do agencji s? trzy rubryki nr gospodarstwa i nr oznakowania zwierz?cia i tam wpiszesz nr z kolczyka


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 02 lis 2009, 19:53 
Offline

Rejestracja: pi─ůtek 01 cze 2007, 23:58
Posty: 4300
Lokalizacja: kuj-pom
wystarczy ten numer co jest przy sprzeda?y na kartce zg?oszeniowej do agencji s? trzy rubryki nr gospodarstwa i nr oznakowania zwierz?cia i tam wpiszesz nr z kolczyka


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 02 lis 2009, 22:04 
Offline

Rejestracja: ┼Ťroda 29 pa┼║ 2008, 17:55
Posty: 4603
Lokalizacja: mazowieckie
jarek45 pisze:
Blazej pisze:
ja czasami bywam z prosiakami na rynku i tez jak ludziska zobacza ze numerowane to omijaja szerokim lukiem i tez nie mam pojecia czemu przeciez czy z nr czy bez rosnie tak samo :lol:

To bardzo proste, jesli kto┼Ť kupuje warhlaka z kilku chlewni to woli nie kolczkowanego. Bo przy sprzeda┼╝y ┼éaduje jak leci i wype┼énia kwitki te┼╝ jak leci. twoja kolczykowane musi wybiera─ç szuka─ç patrze─ç, zagl─ůda─ç, odczta─ç no i sprzeda─ç tak jak ma na kolczykach. bez kolczyk├│w ┼éatwiejsza robota.

Przy sprzeda┼╝y do ubojni i tak trzeba wytatuowa─ç nr aktualnej siedziby stada, a warchlakowych kolczyk├│w nikt w ubojniach nie sprawdza, mo┼╝na ┼éadowac jak leci tylko w papierach wpisa─ç odpowiednie ilo┼Ťci z kazdego kolczyka.


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 02 lis 2009, 22:10 
Offline

Rejestracja: pi─ůtek 01 cze 2007, 23:58
Posty: 4300
Lokalizacja: kuj-pom
to tez jest sposób choć nie całkiem legalny


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 02 lis 2009, 22:46 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 02 lis 2009, 18:28
Posty: 111
dzi─Öki arek a na ┼Ťwiadectwie zdrowia to nr gospodarstwa czy numer z kolczyka


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 02 lis 2009, 22:54 
Offline

Rejestracja: pi─ůtek 01 cze 2007, 23:58
Posty: 4300
Lokalizacja: kuj-pom
numer gospodarstwa


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 02 lis 2009, 23:06 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 02 lis 2009, 18:28
Posty: 111
no dobra ale tam jest napisane numer identyfikacyjny zwierz─ůt no bo jak na ch┼éopski rozum to po to ┼╝eby zidentyfikowa─ç kt├│ra ┼Ťwinia od kogo


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: poniedzia┼éek 02 lis 2009, 23:09 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 02 lis 2009, 18:28
Posty: 111
a tak po za tym to kiedy┼Ť nikt nie kolczykowa┼é prosiak├│w i jak si─Ö kupi┼éo to wszystko jedno z jakim numerm si─Ö urodzi┼é a teraz bez kolczyka si─Ö kupi─ç nieda bo wet. wymaga przy ┼Ťwiadectwie


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: czwartek 05 lis 2009, 20:23 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 02 lis 2009, 18:28
Posty: 111
czy ma kto┼Ť wi─Öcej do┼Ťwiadcze┼ä jak jest z tym numerem od urodzenia bo ju┼╝ sam niewiem czy ┼Ťwinie maj─ů mie─ç dwa numery,ka┼╝dy robi inaczej tyle si─Ö dowiedzia┼éem


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: ┼Ťroda 06 sty 2010, 09:31 
Offline

Rejestracja: sobota 12 gru 2009, 00:05
Posty: 53
Lokalizacja: mazowieckie
do ┼Ťwiadectwa podajesz numer kolczyka i numer gospodarstwa je┼Ťli s─ů r├│┼╝ne ale to ju┼╝ problem weterynarza


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: ┼Ťroda 06 sty 2010, 11:13 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 maja 2007, 19:34
Posty: 627
Lokalizacja: wlkp
u mnie prosi─Öta z zakupu przychodz─ů z kolczykiem, przy sprzedazy pomino kolczyka zak┼éad ┼╝yczy sobie wytatuowany m├│j numer gospodarstwa, na swiadectwie zar├│wno w r├│bryce nr gospodarstwa jak i nr oznakowania weterynarz wpisuje m├│j numer. Do arimr zg┼éaszam ze posz┼éy z nr z kt├│rym kupi┼éem prosie a zak┼éad zg┼éasza ze kupi┼é ale z moim numerem i wszystko niepasuje taki burdel :evil:


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: ┼Ťroda 06 sty 2010, 21:09 
Offline

Rejestracja: niedziela 05 sie 2007, 15:14
Posty: 605
Lokalizacja: woj. lodzkie
u mnie jest to samo sprzedawalem ostatnio lochy i tez ja wpisalem numer od kogo kupilem, i mowilem facetowi w zezni o co chodzi a on mowi ze oni musza znakowac moim numerem :?


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
 Tytu┼é:
Post: czwartek 07 sty 2010, 18:56 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 lis 2008, 23:28
Posty: 303
Lokalizacja: łódzkie
Don pisze:
u mnie prosi─Öta z zakupu przychodz─ů z kolczykiem, przy sprzedazy pomino kolczyka zak┼éad ┼╝yczy sobie wytatuowany m├│j numer gospodarstwa, na swiadectwie zar├│wno w r├│bryce nr gospodarstwa jak i nr oznakowania weterynarz wpisuje m├│j numer. Do arimr zg┼éaszam ze posz┼éy z nr z kt├│rym kupi┼éem prosie a zak┼éad zg┼éasza ze kupi┼é ale z moim numerem i wszystko niepasuje taki burdel :evil:

Raz nadany nr. nie mo┼╝e by─ç zmieniany je┼Ťli pod tym nr. s─ů zarejestrowane w Agencji to pod tym samym powinny by─ç sprzedane i wyrejestrowane przez ubojnie, inaczej zawsze b─Ödzie burdel w papierach :!:


Na g├│r─Ö
 Wy┼Ťwietl profil  
 
Wy┼Ťwietl posty nie starsze ni┼╝:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 83 ]  Przejd┼║ na stron─Ö 1, 2  Nast─Öpna

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

U┼╝ytkownicy przegl─ůdaj─ůcy to forum: Obecnie na forum nie ma ┼╝adnego zarejestrowanego u┼╝ytkownika i 5 go┼Ťci


Nie mo┼╝esz tworzy─ç nowych temat├│w
Nie mo┼╝esz odpowiada─ç w tematach
Nie mo┼╝esz zmienia─ç swoich post├│w
Nie mo┼╝esz usuwa─ç swoich post├│w
Nie mo┼╝esz dodawa─ç za┼é─ůcznik├│w

Szukaj:
Przejd┼║ do:  
Technologi─Ö dostarcza phpBB