Trzoda-Chlewna - Forum • WyÅ›wietl temat - WÅ‚asna masarnia???
Indeks witryny Indeks witryny



terraexim

a-one baner


zuromin
Regulamin FORUM >>
Dzisiaj jest wtorek 16 kwie 2024, 11:52

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota 25 gru 2010, 09:06 
Offline

Rejestracja: sobota 12 gru 2009, 14:32
Posty: 50
witam kiedys zlyszalem ze w najblizszym czasie bedzie mozna przy gospodarstwie otorzyc sobie "mała" masarnie z tego co slyszalem to swinki trzeba bedzie zawiesc do rzezni i pultusze przywiesc. warunki sanepidu i powiatowej inspekcji weterynaryjnej mialy byc okrojone(mniejsze wymagania). orientuje sie moze ktos czy to juz weszlo czy moze ktos z was takie cos juz prowadzi. mysle ze to mogby byc dobry interes prosze o pomoc i z gory dziekuje


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: sobota 25 gru 2010, 13:54 
Offline

Rejestracja: środa 17 mar 2010, 17:47
Posty: 333
Lokalizacja: Wielkopolska
http://www.abc.com.pl/serwis/du/2010/0753.htm


Wałkowałem temat... teoretycznie mniejsze wymagania ale praktycznie takie same ja przy normalnej masarnii a ograniczenia które wprowadza ustawa względem wyprodukowanych produktów praktycznie sprawia że wszyscy którzy rozpoczeli produkcję w tym trybie rezygnują bądź próbują spełnić wymagania normalnej masarni.


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: niedziela 26 gru 2010, 09:45 
Offline

Rejestracja: sobota 12 gru 2009, 14:32
Posty: 50
oki dziekuje a moze ktos ma jeszcze jakies doswiadczenie w tej sprawie???


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: sobota 22 sty 2011, 18:42 
Offline

Rejestracja: sobota 22 sty 2011, 18:40
Posty: 1
ale co to znaczy ze rezygnuja albo spełniaja normalne wymagania do masarni?

1,5t wyrobów tygodniowo to jest w sumie małaskala ale na utrzymanie sie moze wystarczyc.


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: niedziela 23 sty 2011, 01:55 
Offline

Rejestracja: środa 17 mar 2010, 17:47
Posty: 333
Lokalizacja: Wielkopolska
Znaczy to, że PIW wymaga spełnienia wszelakich norm, które tyczą się masarni bez ograniczeń, ponieważ nie ma rozporządzeń, które regulowałyby działalność marginalną, lokalną i ograniczoną.

A rezygnują, ponieważ nie są w stanie sprostać finansowo, kolejnym inwestycją...


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: niedziela 01 kwie 2012, 09:21 
Offline

Rejestracja: niedziela 01 kwie 2012, 09:10
Posty: 6
Witam wszystkich!!! Jestem tutaj nowy,ale coś wam powiem!. Nie jest to takie trudne jak tu piszecie. Trwało to co prawda ok 4lata,ale 19 grudnia 2010r. dostałem pozwolenie na budowę zakładu przetwórstwa mięsa w ramach dzialalności marginalnej,lokalnej i ograniczonej. Wszystko to załatwiałem sam oczywiście z pomocą projektanta i instalatora. Projekt,technologia, wszystkie branże i uzgodnienia(weterynaria,sanepid,ochrona środowiska itp). Dzisiaj już płytkujemy. Pozdrawiam!


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: niedziela 01 kwie 2012, 09:22 
Offline

Rejestracja: niedziela 01 kwie 2012, 09:10
Posty: 6
I to nie jest prima aprilis.


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: niedziela 01 kwie 2012, 12:34 
Offline

Rejestracja: piÄ…tek 01 cze 2007, 23:58
Posty: 4700
Lokalizacja: kuj-pom
przez 4 lata kasę wydajesz a z czego żyć


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: niedziela 01 kwie 2012, 13:53 
Offline

Rejestracja: sobota 12 gru 2009, 14:32
Posty: 50
napiszesz cos wiecej??


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: niedziela 01 kwie 2012, 23:11 
Offline

Rejestracja: niedziela 01 kwie 2012, 09:10
Posty: 6
cztery lata załatwiałem papiery,a buduje jak do tej pory półtora roku.


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: niedziela 01 kwie 2012, 23:38 
Offline

Rejestracja: niedziela 01 kwie 2012, 09:10
Posty: 6
Trafiłem na te fora przypadkiem parę dni temu i dziwi mnie bardzo,że wszyscy widzą same trudności i problemy. Nic łatwo nie przychodzi. Po pierwsze nie można prowadzic masarni nie będąc rzeźnikiem tak jak to niektórym się wydaje. Ja jestem rzeźnikiem!
Napisz dokładnie co chciałbyś wiedziec, nie jestem wszystko wiedzącym,ale postaram się w miarę możliwości i czasu odpowiedziec. Jedno jest pewne,że gdybym czytał te wszystkie fora dużo wcześniej to bym się nie zdecydował na budowe masarni.


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: niedziela 08 kwie 2012, 17:47 
Offline

Rejestracja: środa 08 lut 2012, 11:57
Posty: 44
Lokalizacja: Polska Pół-Wsch
pawjab pisze:
Trafiłem na te fora przypadkiem parę dni temu i dziwi mnie bardzo,że wszyscy widzą same trudności i problemy. Nic łatwo nie przychodzi. Po pierwsze nie można prowadzic masarni nie będąc rzeźnikiem tak jak to niektórym się wydaje. Ja jestem rzeźnikiem!
Napisz dokładnie co chciałbyś wiedziec, nie jestem wszystko wiedzącym,ale postaram się w miarę możliwości i czasu odpowiedziec. Jedno jest pewne,że gdybym czytał te wszystkie fora dużo wcześniej to bym się nie zdecydował na budowe masarni.
A recepturki też możesz zdradzić?


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: niedziela 08 kwie 2012, 20:06 
Offline

Rejestracja: niedziela 01 kwie 2012, 09:10
Posty: 6
Receptur siÄ™ nie podaje!


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: niedziela 08 kwie 2012, 20:28 
Offline

Rejestracja: środa 08 lut 2012, 11:57
Posty: 44
Lokalizacja: Polska Pół-Wsch
pawjab pisze:
Receptur siÄ™ nie podaje!
procedury to już dużo ,ale receptury takie aby klientowi smakowało i tobie w kieszeni przybywało to dopiero wyższa szkola jazdy.


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
 TytuÅ‚:
Post: poniedziaÅ‚ek 09 kwie 2012, 13:01 
Offline

Rejestracja: niedziela 01 kwie 2012, 09:10
Posty: 6
masz 100% racji!!!...


Na górę
 WyÅ›wietl profil  
 
WyÅ›wietl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
TechnologiÄ™ dostarcza phpBB