andre pisze:
80 szt. 6.35 netto żywa. I małe pytanie do wyznawców wodza z Żoliborza. Gdzie jest państwowa ubijania jaką chcieli zrobić gdzie jest polski holding owoców miękkich i jabłek, co zrobili z dzikami, tak się zastanawiam bo myślę że rolnik któremu właśnie wpadło ASF i 1800szt idzie do piachu też musi mieć to w głowie .Chyba że wszyscy zamurowani obecną ceną już zapomnieli jak było jeszcze miesiąc wcześniej. A i jeszcze przypomniało mi się gdzie wyrównanie dopłat. Nadchodzi czas wyborów, oby polska Wieś była tym razem MĄDRZEJSZA Pozdrawiam
Obecnie rządzący chociaż o nasze głosy zabiegają ale nie próbuj mnie przekonać, że Schetyna i inni z jego otoczenia lepiej zadbają o polskiego rolnika. Kiedyś PSL popełnił błąd wchodząc w koalicję z PO i musieli tak tańczyć jak oni zagrają, ale i dziś nic w tej kwestii się nie zmieniło, gdyż znów są w koalicji tyle że szerszej. Pozostaje jeszcze Biedroń i Petru zależnie od preferencji

Każdy dokona swego wyboru, a że dodatkowo blisko mi do narodowych, a nie unijnych wartości sprawa jest oczywista.
Taka mała dygresja - nie chciałbym aby za np. 30 lat językiem urzędowym w unii był np. niemiecki, a nasz narodowy traktowany jako dialekt ludności tubylczej. To tak z przymrużeniem oka....ale kto to wie?