Wspólna Polityka Rolna po 2020
Taniny – stare sposoby na nowe kłopoty
Aby nie szkodzić własnym zwierzętom ...
EKONOMIA
|
12
|
Bardzo ważny komisarz w UE
|
M. Kozera–Kowalska
|
15
|
Handel zagraniczny wieprzowiną na świecie
|
B. Pepliński
|
WYDARZENIA
|
17
|
„Echa Kongresu” – Pawłowice 2019
|
|
HODOWLA
|
18
|
Wspólna Polityka Rolna po 2020
|
A. Hammermeister
|
20
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski, M. Tyra, M. Marciniak
|
21
|
Z ziemi fińskiej do Polski, czyli genetyczna opowieść
|
P. Włódarczak
|
ŻYWIENIE
|
24
|
Znaczenie mikotoksyn w żywieniu świń – cz. III
|
K. Lipiński
|
29
|
Czy postać paszy wpływa na efektywność chowu trzody chlewnej?
|
P. Nowak
|
34
|
ADISSEO Polska 2019: Analiza zawartości mykotoksyn w pszenicy
|
R. Borutova
|
REPORTAŻ
|
37
|
Postawili na sukces – doskonałe lochy w nowoczesnej chlewni
|
R. Burek
|
40
|
Młodość lubi wyzwania
|
O. Noworolnik
|
TECHNIKA
|
43
|
Architektura kreślona technologią (cz. XIII) – sufity dyfuzyjne
|
R. Hübner
|
48
|
Ciepło w chlewni
|
R. Pleskot
|
WETERYNARIA
|
52
|
Aby nie szkodzić własnym zwierzętom…
|
P. Kołodziejczyk
|
55
|
Ograniczenie stosowania antybiotyków w produkcji zwierzęcej cz. 2
|
M. Soszka
|
59
|
Taniny – stare sposoby na nowe kłopoty
|
K. Sieradzki
|
|
7
|
NOTOWANIA
|
8
|
Z KRAJU
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
62
|
ZE ŚWIATA
|