EKONOMIA
|
12
|
Czy rolnicy staną się ofiarami ekoterroryzmu?
|
M. Kozera-Kowalska
|
15
|
Polski handel zagraniczny wieprzowiną
|
B. Pepliński
|
WYDARZENIA
|
17
|
Nowe spojrzenie na przydatność żyta w żywieniu zwierząt gospodarskich
|
M. Świątkiewicz
|
21
|
Wschodnioeuropejski Kongres Trzoda 3.0
|
|
HODOWLA
|
22
|
Porozumienie branżowe ds. walki z ASF kieruje list do premiera, prezydenta oraz przewodniczących sejmowej i senackiej komisji rolnictwa
|
A. Hammermeister
|
25
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
T. Blicharski,M. Tyra, M. Marciniak
|
ŻYWIENIE
|
26
|
Znaczenie mikotoksyn w żywieniu świń – cz. VI
|
K. Lipiński
|
30
|
Zasady żywienia loch cz. 2 Żywienie loch niskoprośnych
|
P. Nowak
|
35
|
Mikroskładniki w żywieniu świń ciągle niedoceniane
|
M. Soszka
|
40
|
Syte żyto – nowoczesny materiał paszowy w nowoczesnej produkcji trzody chlewnej
|
K. Sieradzki
|
43
|
5 kluczowych faktów, o których producenci świń powinni wiedzieć w aspekcie unijnego zakazu stosowania ZnO
|
S. Mazili
|
44
|
Fermentowane białko w żywieniu prosiąt – innowacyjny materiał paszowy
|
K. Sieradzki
|
REPORTAŻ
|
48
|
Nowa chlewnia z nową genetyką
|
G. Zając
|
TECHNIKA
|
52
|
Chlewnia z wentylacją kurtynową
|
W. Wardal
|
HIGIENA W CHLEWNI
|
55
|
Ocena poziomu bioasekuracji w praktyce
|
K. Krasicka-Maciorowska, B. Vest
|
WETERYNARIA
|
62
|
Dziki – dlaczego dla ochrony świń przed ASF musimy kontrolować ich populację i aktywnie poszukiwać, badać i utylizować osobniki padłe w lasach i na polach
|
Z. Pejsak
|
66
|
Kontrola statusu zdrowotnego stada – zbędny koszt czy inwestycja?
|
A. Kołodziejczyk, P. Kołodziejczyk
|
|
6
|
NOTOWANIA
|
7
|
Z KRAJU
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
51
|
ZE ŚWIATA
|