Surowce i preparaty białkowe stosowane w żywieniu świń (cz. 3)
Adenomatoza – enteropatia o różnych obliczach
EKONOMIA
|
12
|
Ekologia, ekologizacja – dla kogo dobra?
|
M. Kozera-Kowalska
|
HODOWLA
|
17
|
Stawiamy na dobrych specjalistów!
|
|
18
|
Stan hodowli świń w Polsce
|
A. Hammermeister
|
19
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
M. Marciniak, M. Tyra
|
WIEPRZOWINA
|
21
|
Rasa puławska przyszłością dla hodowli i produkcji tradycyjnej
|
M. Szyndler-Nędza
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
22
|
P/S/Y – wiarygodny wskaźnik efektywności czy fetysz?
|
P. Włódarczak
|
ŻYWIENIE
|
26
|
Znaczenie włókna w żywieniu prosiąt
|
K. Lipiński
|
30
|
Skuteczne narzędzie zmniejszające ryzyko szkodliwego działania deoksyniwalenolu (DON)
|
M. Bochenek, C. Becker
|
33
|
Znaczenie kwasów organicznych i nieorganicznych oraz ich soli w żywieniu trzody chlewnej
|
P. Nowak
|
41
|
Moc probiotyków drożdżowych w walce ze stresem cieplnym u świń
|
N. Poulsen, Ł. Lewandowski
|
44
|
Surowce i preparaty białkowe stosowane w żywieniu świń (cz. 3)
|
M. Soszka
|
48
|
W jaki sposób fitogeniczne dodatki paszowe wnoszą wartość dodaną dla producentów pasz i integratorów
|
A. Tacconi
|
REPORTAŻ
|
51
|
Złotnicka pstra – potencjał rodzimej rasy
|
I. Majer-Kleina
|
TECHNIKA
|
56
|
Architektura kreślona technologią (cz. XXVI)
|
R. Hübner
|
61
|
Sterowniki mikroklimatu w chlewni
|
W. Wardal
|
HIGIENA W CHLEWNI
|
64
|
Bolimuszka kleparka i jej zwalczanie
|
S. Ignatowicz
|
WETERYNARIA
|
69
|
Zasady ochrony zdrowia świń w tuczarniach
|
Z. Pejsak
|
74
|
Narzędzia immunoinformatyczne jako element strategii w kontroli wirusa PCV2 na fermie
|
A. Mańka
|
77
|
Podstawowe badania laboratoryjne wykorzystywane w stadach trzody chlewnej
|
N. Sobczak-Zuzaniuk
|
80
|
Kanibalizm – problem ciągle aktualny
|
K. Sieradzki
|
83(84)
|
Adenomatoza – enteropatia o różnych obliczach
|
J. Wojciechowski
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
16
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
54
|
ZE ŚWIATA
|
|