Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej
funkcjonalności strony!
Dokument bez tytułu
Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej
funkcjonalności strony!
|
EKONOMIA
|
12
|
Lato z owadami i… brzęczącymi obietnicami
|
M. Kozera-Kowalska
|
15
|
Aktualna sytuacja i nastroje w branży
|
M. Soszka
|
HODOWLA
|
20
|
Szkolenie „Jak w dobie ASF zwiększyć konkurencyjność polskiej wieprzowiny?”
|
A. Hammermeister
|
21
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
M. Marciniak, M. Tyra
|
23
|
Bezpieczne i wydajne stado to większy i stabilny zysk
|
P. Włódarczak
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
26
|
Czasem mniej znaczy więcej
|
|
ŻYWIENIE
|
30
|
Wpływ preparatów probiotycznych na wyniki odchowu prosiąt
|
K. Lipiński
|
36
|
Jak zmiana kosztów surowcowych pasz wpływa na opłacalność chowu trzody chlewnej w Polsce?
|
P. Nowak
|
43
|
Surowce i preparaty białkowe stosowane w żywieniu świń (cz. 4) |
M. Soszka
|
48
|
Zastąpienie tlenku cynku i antybiotyków w pierwszych paszach dla prosiąt przy użyciu zakwaszacza i fitogenicznego dodatku paszowego
|
Á. Várnagy
|
52
|
Dodatki fitogeniczne dla świń
|
M. Kasprowicz-Potocka
|
REPORTAŻ
|
56
|
Inwestycje nieodłącznym elementem rozwoju gospodarstw
|
I. Majer-Kleina
|
TECHNIKA
|
63
|
Architektura kreślona technologią (cz. XXVII)
|
R. Hübner
|
67
|
Zapotrzebowanie na wodę i doskonalenie technik pojenia trzody chlewnej
|
W. Wardal
|
70
|
Sterowanie mikroklimatem w chlewni przy współpracy ze stacją pogodową
|
A. Wodzińska, R. Szulc
|
HIGIENA W CHLEWNI
|
74
|
Wdrażanie nowych wymogów bioasekuracji w praktyce
|
K. Krasicka-Maciorowska
|
77
|
Metody zwalczania szkodników w magazynach paszowych
|
S. Ignatowicz
|
WETERYNARIA
|
82
|
Choroby układu moczowo-płciowego – jedna z przyczyn niezadawalającego wykorzystania potencjału rozrodczego loch
|
Z. Pejsak
|
87
|
Potencjalne i realne źródła szerzenia się afrykańskiego pomoru świń (ASF) w Polsce i Europie
|
G. Woźniakowski
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
60
|
ZE ŚWIATA
|
|
|
|
|