Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej
funkcjonalności strony!
Dokument bez tytułu
Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej
funkcjonalności strony!
|
EKONOMIA
|
12
|
Dopłaty do dobrostanu wsparciem producentów świń
|
R. Eckert
|
WYDARZENIA
|
17
|
Duńskie firmy rolnicze zaprezentują się wspólnie na tegorocznych targach Agro Show
|
|
HODOWLA
|
18
|
Apel polskich producentów materiału biologicznego
|
|
21
|
Ilu nas jeszcze zostało?
|
A. Hammermeister
|
22
|
Wyniki oceny knurków i loszek w Programie Hodowlanym POLSUS
|
M. Marciniak, M. Tyra
|
ORGANIZACJA PRODUKCJI
|
24
|
Opieka zastępcza potrzebna od zaraz, czyli jak wykreować lochę-mamkę
|
P. Włódarczak
|
ŻYWIENIE
|
27
|
Efektywność prebiotyków w żywieniu prosiąt
|
K. Lipiński
|
32
|
Innowacyjne narzędzia dające prosiętom przewagę na starcie
|
M. Bochenek
|
35
|
Czynniki wpływające na masę urodzeniową prosiąt oraz jej wpływ na wyniki odchowu |
P. Nowak
|
39
|
Cel – odporne zwierzęta – poprawa masy urodzeniowej dzięki lepszej suplementacji pierwiastków śladowych
|
C. Rapp
|
41
|
Fosforany paszowe
|
M. Soszka
|
REPORTAŻ
|
48
|
Trzodowa pocztówka z Wenezueli
|
B. Vest, K. Maciorowska
|
TECHNIKA
|
52
|
Architektura kreślona technologią (cz. XXVIII)
|
R. Hübner
|
56
|
Doskonalenie technologii w kojcu porodowym
|
W. Wardal
|
60
|
Aktualne problemy w funkcjonowaniu biogazowni i produkcji biogazu
|
P. Pochwatka
|
HIGIENA W CHLEWNI
|
63
|
System pojenia a jakość wody dla trzody chlewnej
|
U. Teter
|
67
|
Zwalczanie gryzoni w chlewniach
|
S. Ignatowicz
|
71
|
Jak wspierać produkcję trzody chlewnej przy zmniejszonym udziale środków przeciwdrobnoustrojowych
|
A. Heck
|
WETERYNARIA
|
76
|
Dlaczego i w jaki sposób musimy ograniczyć stosowanie antybiotyków w produkcji świń
|
Z. Pejsak
|
82
|
Nowe opinie Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) na temat możliwości eradykacji afrykańskiego pomoru świń (ASF) z populacji dzików i świń domowych
|
G. Woźniakowski
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
16
|
WOKÓŁ ŚWINI
|
|
46
|
ZE ŚWIATA
|
|
|
|
|