Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
 Dokument bez tytułu
Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!


terraexim


cenyrolnicze

 zuromin


polnet

 

 

 

Długość laktacji a wielkość miotu

 

Pasze fermentowane w żywieniu świń

 

Poprawa zdrowia prosiąt i efektywności wykorzystania paszy poprzez wprowadzenie do żywienia pasz ekstrudowanych

 

EKONOMIA

12

Ekologizacja jako kierunek przyszłości dla produkcji zwierzęcej w UE?

M. Kozera-Kowalska

WYDARZENIA

15

Dzień Świni 2022 na Śląsku – walka z ASF, bezpieczeństwo biologiczne i bioasekuracja

A. Walasek

18

Czternasty webinar Feet First® Zinpro na temat trzody chlewnej

 

HODOWLA

20

Aplikacja internetowa dla hodowców „MojeStado”

A. Hammermeister

21

Wyniki oceny knurków i loszek w programach hodowlanych POLSUS

M. Marciniak, M. Tyra

WOKÓŁ ŚWINI

22

Ksenotransplantacje – udane przeszczepy świńskich narządów

C. Klocek i wsp.

ORGANIZACJA PRODUKCJI

26

Długość laktacji a wielkość miotu

P. Nowak

ŻYWIENIE

30

Pasze fermentowane w żywieniu świń

K. Lipiński, M. Mazur-Kuśnirek

34

Program Zero ZnO”, czyli podejście Phileo by Lesaffre do karmienia prosiąt bez udziału tlenku cynku – PERSPEKTYWY BRANŻOWE

 

37

Znaczenie zakwaszaczy (Cz. 1)

M. Soszka

42

DSM Mycotoxin Survey Poland

A. Nowak

46

Czy makuch z nasion konopi siewnych (Cannabis sativa L.) ma przyszłość w żywieniu świń?

D. Franek i in.

REPORTAŻ

50

Pocztówka z Karaibów

P. Włódarczak

TECHNIKA

54

Transport pasz sypkich od silosów do koryta – paszociągi

W. Wardal

HIGIENA W CHLEWNI

58

Chów bez antybiotyków i GMO – produkt z potencjałem

S. Paluszkiewicz

WETERYNARIA

61

Poprawa zdrowia prosiąt i efektywności wykorzystania paszy poprzez wprowadzenie do żywienia pasz ekstrudowanych

Z. Pejsak

66

Najczęstsze przyczyny zaburzeń układu pokarmowego u loch

G. Woźniakowski

 

5

NOTOWANIA

7

Z KRAJU

10

KONTAKT Z CZYTELNIKIEM

11

WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE

29,57

ZE ŚWIATA

Fot. na okładce: Inga Majer-Kleina

Bieżący numer

Sklepik internetowy