![](/nowa/images/okladka/2023/trzoda_2023-07-8_okladka.jpg)
Polska w UE (nawet jeśli niektórzy tego nie chcą)
Wsparcie w warunkach stresu cieplnego
Poglądy europejskich producentów świń, reprezentowanych przez COPA-COGECA, na sprawy zdrowia i dobrostanu
EKONOMIA
|
12
|
Polska w UE (nawet jeśli niektórzy tego nie chcą)
|
M. Kozera-Kowalska
|
HODOWLA
|
16
|
Wystawy hodowlane
|
E. Gałązka i wsp.
|
18
|
Wyniki oceny knurków i loszek w programach hodowlanych POLSUS
|
M. Marciniak, M. Tyra
|
ŻYWIENIE
|
20
|
Poekstrakcyjna śruta rzepakowa w żywieniu świń
|
K. Lipiński
|
26
|
Jak sobie poradzić z upałem?
|
S. Langer
|
30
|
Wsparcie w warunkach stresu cieplnego
|
M. Soszka
|
36
|
Czy włókno surowe jest istotnym składnikiem odżywczym w żywieniu trzody chlewnej?
|
P. Nowak
|
42
|
Produkty odpadowe z jabłek jako ciekawa alternatywa na trudne czasy
|
D. Łodyga i wsp.
|
46
|
Zakwaszacze – czy warto je stosować i w jakiej postaci?
|
P. Nowak
|
REPORTAŻ
|
51
|
Pocztówki z Irlandii: missing postman
|
P. Włódarczak
|
TECHNIKA
|
57
|
Magazynowanie biogazu i urządzenia pomocnicze
|
W. Wardal
|
61
|
Asortyment wpływający na polepszenie dobrostanu zwierząt
|
|
WETERYNARIA
|
62
|
Poglądy europejskich producentów świń, reprezentowanych przez COPA-COGECA, na sprawy zdrowia i dobrostanu
|
Z. Pejsak
|
70
|
Zastosowanie suszonej plazmy krwi w żywieniu trzody chlewnej – potencjalne zalety i zagrożenia
|
G. Woźniakowski i wsp.
|
75
|
Sytuacja epizootyczna w zakresie choroby Aujeszkyego u świń po 15 latach realizacji programu zwalczania w Polsce (cz. 2)
|
W. Szweda
|
|
5
|
NOTOWANIA
|
|
7
|
Z KRAJU
|
|
10
|
KONTAKT Z CZYTELNIKIEM
|
|
11
|
WIEPRZOWINA NIE ZAWSZE TRADYCYJNIE
|
|
55
|
ZE ŚWIATA
|
|